DünyaFutbolGündem

AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi; İbrahimovic ve Silva’yı satmak acı verdi

AC Milan’ın başkanı Silvio Berlusconi, İbrahimoviç ve Silva’yı PSG’ye satmasının ardından kulübün taraftarlarını bir kez daha üzdü.

İtalya’nın içine düştüğü mali krizin futbolu da etkilediğini belirten Berlusconi, “Artık en iyi futbolcuları satın alamayacağız. FC Barcelona’yı örnek alıp, genç yeteneklere yol vermek en doğrusu” dedi. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, kulübün resmi kanalı Milan Channel’a samimi değerlendirmelerde bulunan Silvio Berlusconi, AC Milan’ın da ekonomik anlamda çok parlak bir dönem geçirmediğini ortaya koydu.

Berlusconi, 1990’lı yıllarda olduğu gibi rahat bir ekonomik durumun içinde olmadıklarını belirterek, “Artık geçtiğimiz yıllarda transferleriyle olay yaratan iyi oyuncuları satın alamayız. Gençlerden oluşan büyük bir takım oluşturmamız kaçınılmaz” dedi. Berlusconi, gelecek sezon için takımının göstereceği başarıya olan inancının tam olduğunu belirtti.

IBRAHIMOVIÇ VE SILVA’YI SATMAK ACI VERDİ

Bir süre önce kulübün fenomenleri Zlatan İbrahimoviç ve Thiago Silva’yı, fahiş rakamlarla Fransa’nın PSG kulübüne satınca taraftarların tepkisiyle karşılaşan Berlusconi, her iki futbolcuyu gözden çıkarmanın kendisine acı verdiğini ve yüreğinin kan ağladığını itiraf etti.

Haziran ayında Thiago Silva’nın satılması kararının ardından, kulübün başka futbolcuyu satma fikri olmadığını söyleyen Berlusconi, “İkisinden de vazgeçmek istemiyorduk, ama sonra Ibrahimoviç için de bir teklif geldi. Reddetmemize rağmen PSG ısrarcı davrandı. Bu, böyle bir teklifi değerlendirmemiz için son yıldı. Bu özveri sayesinde, önümüzdeki 3-4 yıl hesaplarımız düzende olacak” diye samimi bir açıklama yaptı.

ARTIK FUTBOLA BÜTÇE AYIRAMIYORUZ

Andrea Pirlo’nun da dahil olduğu bazı oyunculara sezon başında veda etmek zorunda kaldıklarının altını çizen Berlusconi, bu durumu da, “Bütçe ihtiyaçlarımızın dayattığı bir seçim oldu. Ailem, futbola her yıl 50 milyon Euro bütçe ayırıyordu. Şimdi bizim için böyle bir şey söz konusu değil. Bütçemizi diğer şirketlerimiz için kullanıyoruz” sözleriyle açığa kavuşturdu.

Yıldız futbolcuların satışının ardından birçok taraftarın kombine bilet ücretlerinin geri iade edilmesini istemesine de değinen Berlusconi, “Tabii ki futbolcu alımlarına devam etmek lazımdı ama Milan başarılara imza atmış bir takım. Taraftarların bunun tadını çıkaracağını düşünüyorum” dedi.

Hiçbir takımın her zaman zirvede kalamayacağını söyleyen Berlusconi, “Milan’ı batmak üzereyken aldım ve hiçbir kupa kazanamadığı dönemde ona aşık oldum” ifadesini kullandı.

IBRAHIMOVIÇ’İ ARAMAYACAĞIZ

Takımın geleceğinden endişe etmediğinin altını da çizen Silvio Berlusconi, “Forvette İbrahimoviç’in yokluğunu hissetmeyeceğiz. Pato, 9 numaralı formayla onun yerini doldurabilir. Boateng de 10 numaralı formayla, o pozisyonda yer alabilir. Savunmada ise Acerbi’ye güveniyoruz. Ben bu şekilde de Milan’ın çok iyi bir takım olacağına ve bizi memnun edeceğine inanıyorum. Ancak kazanmamız için biraz zaman gerekebilir” diye konuştu.

KAKA DÖNEBİLİR

Şu an Real Madrid’de forma giyen Kaka’nın AC Milan’a geri dönüp dönmeyeceği yönündeki bir soruyu cevaplayan Berlusconi, “Kaka, her zaman kalplerimizde, ancak şartları değerlendirmeliyiz” dedi.

Diğer büyük kulüplerin fahiş rakamlarla futbolcular satın almasını da değerlendiren Berlusconi, “Sadece bu dönem para saçıyorlar. Gelecek sezon böyle yapamayacaklar. Futbol, küresel ekonominin bir parçasını oluşturuyor. Yani futbol maliyetleri de krizle değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu