FutbolGündem

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi macerasına Vaslui ile başlıyor

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi macerası başlıyor. Sarı-lacivertliler, 3. ön eleme turu ilk maçında Romanya’nın Vaslui takımı ile karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maç 21:45’te başlayacak.

Geçen sezon “Futbolda şike” soruşturması sürecinde Avrupa kupalarından men edilen Fenerbahçe, yaklaşık 2 yıl aradan sonra uluslararası arenada boy gösterecek.  Ntvspor’un haberine göre, sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Romanya’nın Vaslui takımı ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaşacak.

Seyircisinin önünde sezonun ilk resmi maçına çıkacak olan Fenerbahçe, 26 Ağustos 2010’da oynadığı PAOK karşılaşmasından 2 yıl sonra taraftarının önünde Avrupa sınavı verecek. Vaslui mücadelesi saat 21:45’te başlayacak ve İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz tarafından yönetilecek.

Vaslui sınavı ile avrupa kupalarında 169. maçına çıkacak Fenerbahçe, daha öncesi 168 karşılaşmada 57 galibiyet, 30 beraberlik, 81 yenilgi aldı. Rakip fileleri 208 kez havalandıran Fenerbahçe, kendi kalesinde ise 270 gol gördü. 16. kez eleme turunda mücadele edecek Sarı-Lacivertliler, daha önce 11 kez turu geçerken 4 kez elendi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda yer almak için katıldığı 9 eleme turunun 6’sında başarılı olurken, 3’ünde turu geçemedi.

Vaslui maçıyla birlikte teknik direktör Aykut Kocaman, 5.kez Fenerbahçe’nin başında Avrupa Kupası maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Kocaman yönetimindeki 4 mücadelede 2’şer beraberlik ve yenilgi alırken, henüz galibiyet yüzü göremedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu