DünyaGündem

Ada basınından Nuri Şahin’e büyük övgü

Ada basınından Nuri Şahin’e büyük övgü… Nuri Şahin, Liverpool formasıyla iki gol birden kaydetti, İngiliz basınının büyük övgüsünü aldı.

West Bromwich Albion karşısında iki gol kaydederek, Liverpool’un İngiltere Lig Kupası’nda bir üst tura yükselmesini sağlayan Nuri Şahin, Ada basınında manşetlere çıktı. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, İngiltere’nin en yüksek tirajlı gazetesi The Sun, Nuri Şahin’in karşılaşmada olağanüstü bir performans gösterdiğine dikkat çekerken, Türk futbolcunun Liverpool için ne kadar önemli bir transfer olduğuna satırlarında yer verdi.

Daily Mail’in “Nuri Şahin, Kop çocuklarının West Bromwich’i geçmesini sağlıyor” başlığıyla verdiği haberde, Liverpool adına ilk gollerini kaydeden Nuri’nin etkileyici performansının altı çizildi. The Times’da “Rodgers, Nuri’nin iki golüyle zaferi tattı” başlığıyla geçen West Bromwich – Liverpool maçı için en detaylı analizlerden biri The Telegraph’taydı. Henry Winter’ın maç yazısında, iki gol atan Nuri Şahin’in sol ayağıyla oyun kurma yeteneğinden bahsedildi.

Britanya’nın önemli gazetelerinden The Guardian ise, Real Madrid’den kiralanan Nuri Şahin’in Brendan Rodgers’ın sisteminde kilit bir rol oynayabileceğini West Bromwich maçıyla beraber gösterdiğini ifade etti. Popüler gazetelerden Daily Star’da “Rodgers, kahraman Şahin’i selamladı” başlığıyla yer bulan maç yazısında, Kuzey İrlandalı teknik adamın Nuri Şahin hakkında söyledikleri ön plana çıkarıldı.

İngiltere Lig Kupası 3. tur maçında ev sahibi West Bromwich, 6. dakikada Gabriel Tamas’ın golüyle 1-0 öne geçmiş, 17 ve 82. dakikalarda sahne alan Nuri Şahin, Liverpool’u bir üst tura taşımıştı.

Nuri Şahin; Benim için çok özel bir akşamdı

Real Madrid’in bir yıllığına Liverpool’a kiraladığı Nuri Şahin, dün akşam İngiltere Lig Kupası 3. Tur mücadelesinde West Bromwich Albion karşısında attığı 2 gol ile takımı galibiyete taşıyan isim olmuştu.

Kaydettiği 2 gol ile Liverpool’un bir üst tura çıkmasınI sağlayan Nuri, yeni takımı ile ilk gollerini attığı için mutlu olduğunu söylerken, “Dün özel bir akşam yaşadım” dedi. Liverpool resim internet sitesine açıklamalarda bulunan milli futbolcu şunları söyledi;

Liverpool adına ilk gollerimi atmam dün akşamı benim için özel ve gurur duyacağım bir hale getirdi. West Bromwich Albion karşısına genç bir kadro ile çıktık. 1-0 geriye düşmemize rağmen oyun karakterimizi ortaya koyup maçı 2-1 kazandık. Ayrıca genç oyuncuların şans verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdikleri için mutluyum. Galibiyet golünü taraftarlarımızın bulunduğu taraftaki kaleye atmak da harika bir duyguydu.

Maç öncesi teknik direktörümüz Brendan Rodgers benden ceza sahası dışından şut çekmemi istemişti. İlk golde de müsait bir pozisyon buldum ve şutumu çektim. Riskli bir vuruşta ama topun kaleye girdiğini görmek beni mutlu etti. Bazen risk almazsanız sonuca ulaşamazsınız.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu