DünyaFutbolGündem

Ajax’tan holigan taraftarına büyük ceza; 30 yıl maçlara giremeyecek!..

Ajax’tan holigan taraftarına büyük ceza!.. Hollanda kupası Ajax-AZ Alkmaar maçında, sahaya inip saldırdığı kaleciden dayak yiyen holigana cezayı, taraftarı olduğu kulüp kesti.

Avukatına göre, Wesley van W.’nin amacı sadece kaleciyi korkutmak ve 50 euroluk bahsi kazanmaktı. Ama saldırı, Ajaxlı holigana pahalıya patladı. TRT Spor’un haberine göre, Yediği dayak bir yana, gözaltı süresi 2 hafta daha uzatılan holigana asıl darbe Ajax’tan geldi. Wesley van W., 30 yıl boyunca Ajax’ın stadına giremeyecek.

Diğer statlar için ise kararı Hollanda Futbol Federasyonu verecek. Önceki yıldan kalma 3 yıllık stat yasağı bulunan Ajax’lı holiganın sicili de oldukça kabarık. Kişilik bozukluğu bulunan Wesley van W., çalıntı mal bulundurmaktan dolayı kısa süre hapis yatmış.

Holiganın cezası bunlarla da bitmiyor

Maçta kendisine saldıran Wesley van W.’yı tekmeleyen kaleci Esteban, hakem tarafından oyundan atılınca, Alkmaar takımı sahadan çekilmişti. Saldırgan, maçın yarım kalmasından doğan maddi zararı da ödeyecek. Kendisine maç biletini sağlayan kişi de zarara ortak edilecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu