FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Fenerbahçe’den sonra Trabzonspor da miting düzenliyor

Fenerbahçe taraftarının 25 Aralık’ta Kadıköy’de yaptığı mitingin ardından bu kez de Trabzonspor taraftarı büyük bir organizasyon düzenlemek için hazırlıklara başladı.

Şike ve teşvik soruştuması kapsamında yapılan operasyonların üzerinden uzun bir süre geçti ancak yankılar şiddetini arttırak devam ediyor. Sporx.com’un haberine göre, iddianamenin, 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabulü ve ek klasörlerin ortaya çıkmasının ardında yapılan tahliyeler soruşturmanın seyrini bir anda değiştirdi.

3 Temmuz’da startı verilen operasyonlardan bugüne kadar sık sık karşı karşıya kalan Fenerbahçe ve Trabzonspor camiaları, taraftar nezlinde de çeşitli fikir ayrılıkları yaşıyor.

Fenerbahçe taraftarının 25 Aralık’ta Kadıköy’de yaptığı mitingin ardından bu kez de Trabzonspor taraftarı büyük bir organizasyon düzenlemek için hazırlıklara başladı. Trabzonspor taraftarı “Temiz lig için yürüye dur” sloganı ile bir bildiri yayınladı ve 1 Ocak Pazar günü saat 15:00’te Taksim’de bulunan Galatasaray Lisesi’nin önünde başlayacak bir yürüyüş organizasyonu düzenleyeceklerini duyurdu.

Yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi;

3 Temmuz 2011 sabahı bildiğimiz ama görmediğimiz şikenin somut delil ve real kişilerle varlığına tanıklık ettik. Bu oyunun kirliliğine bir kez daha şahit olduk hep beraber. Her zaman dile getirmiş olduğumuz “bu adaletsiz arenada vermiş olduğun asil ve onurlu mücadele yeter TRABZON’um” cümlesinin içini tam anlamıyla doldurduk. Rekor puanlarla aldığımız lig ikinciliklerinin kıymetini daha iyi bir kavradık . Şampiyonluklarımızın türlü oyunlarla çalındığı her sezonda bizleri gönüllerin şampiyonu yapmayı ihmal etmeyenler bu günlerde gerçek ve temiz şampiyonun bir kez daha kim olduğuna şahitlik etmekteler. Süreç boyunca büyüklerimizden öğrendiğimiz”SÜKÜT ALTINDIR” öğütünün bu menfaat kargaşası içerisinde bir işe yaramayacağı bu büyük TRABZONSPOR taraftarlarınca anlaşılmış ve üzerine düşeni yapmaya hazır hale gelmiştir.

Bu süreçte dahi şike olmadığını, yapılmadığını iddia eden belli bir kesimin aynı zamanda ivedilikle var olan yasayı değiştirmek için sarfettiği eforu, çabayı “MANİDAR” bulduğumuzu belirtmek isteriz.”GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”sözünü hatırlatırız. Bu ülkenin %70’inin ilgili olduğu bir spor dalının içerisinde krom bağlamış olan bu pisliği temizlemek bu ülkenin bütünün görevidir. Bizim çalınan ne ilk ne de tek şampiyonluğumuz belki ama bundan sonra çalınmasına izin vermeyeceğimiz gibi hakkımız olan tertemiz şampiyonluğumuzu o kirli ellerden söküp alacağız .!!

Şike soruşturmasında 6 aylık emniyet takip süreci deliller ,görüntüler, tapeler, savcının hazırladığı iddiname ve onlarca itirazın üst mahkemelerden ret cevabı, sonunda mahkemenin kabul ettiği 400 sayfalık iddianame, hala neyi bekliyorsunuz dediğimizde etik kurulu raporunu beklediğini söyleyen TFF çıkan etik kurulu raporunu ek klasör bahanesi ile geçiştirmesi süreci bulandırmaya devam etmiştir…

Sayın Başkanımızın akabinde yaptığı açiklamada: İlave gelenlerin hiç birisi ek delil değildir. Mevcut 26 dosyanın mütemmim cüzleridir. Onların içerisinde delil yoktur, açıklamasıyla tff nin art niyetli olduğunu birkez daha ortaya koymuştur . Süreç boyunca soğukkanlılığını koruyan var olan kaos ortamında sporun kardeşliğine olan saygısından susmayı yeğleyen bu büyük taraftarın bu tutumu gözardı edilmiş yetmemiş alay konusu olmuştur. Ve sonunda sabır taşı çatlamamış binlerce küçük parçaya bölünmüştür. Bundan sonraki süreçte bizden aynı sağduyuyu bekleyenlere tavsiyemiz aynaya tekrar bakmalarıdır…

Bilinmelidir ki sürecin başından beri yakından takipçisiyiz. Yasayı değiştirdiniz düşmeyi kaldırmak için yine seferber oldunuz. Herşeyi değiştirirsiniz ama asla bu oyunun kirli olduğu gerçeğiniz değiştiremezsiniz . Bizlerin spor anlayışında düşmanlık yoktur ama adaletsiz olan her oyunun her kişinin her kurumun karşısında dimdik durmasını biliriz ve bu kirli düzeneğe çomak sokmasıya dur demesini, bunu yapmaya geliyoruz. Biz hazırız peki ya sizler hazırmısınız bizleri görmeye…!!

Bu çamur zihniyetin, bu pis oyunun içerisinde temiz kalabilen ve hiç bir kirli oyuna alet olmayan , başta başkanımız SAYIN SADRİ ŞENER olmak üzere tüm camiamiza sonsuz teşekkürler. Bu dava uğrunda çektiğimiz cefanın ne kadar haklı , yerinde ve doğru olduğunu bir kez daha bizlere göstermiş bulunmaktalar. Hakkımız olan şampiyonluğu almaya gidiyoruz.

Ey! Büyük TRABZONSPOR taraftarı sende hakkının çalındığını gasp edildiğini düşünmüyormusun?

Camiamızın her bireyinin eşit hakka sahip olduğu çalınan şampiyonluğumu o halde hep beraber geri istiyoruz. Biz biriz biz tekiz biz Trabzon’luyız”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu