DünyaFutbolGündem

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Löw’den futbolcularına övgü

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Löw, Schweinsteiger’in Bayern Münih’te kalarak, Mesut Özil’in de Real Madrid’e transfer olarak doğru karar verdiğini söyledi.

Bild Gazetesi’nin Bayern Münih ile sözleşmesini uzatan Schweinsteiger ile sezon başında İspanya’nın Real Madrid takımına transfer olan Mesut ile ilgili “Yurt ya da yurtdışı – Kim daha iyi karar verdi?” şeklinde hazırladığı bir yazı için görüş belirten Löw, “Bastian Schweinsteiger ile Mesut Özil doğru karar verdi” dedi. Dünyanın en iyi kulüpleri arasında yer alan,  Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak isteyen Bayern Münih’in, Schweinsteiger’in hem takımı hem yurdu olduğunu ifade eden Löw, Schweinsteiger’in ülkesinde büyük bir gelişme gösterdiğini kaydetti.

Mesut’un ise daha önce, Şampiyonlar Ligi’nde her zaman oynamayan Werder Bremen takımında forma giydiğini hatırlatan Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Löw, “Onun da transferi doğruydu. Real Madrid onu olgunlaştırır” şeklinde görüş belirtti.

Alman futbolunun efsane isimlerinden Franz Beckenbauer de Mesut için Real Madrid’in çok erken olduğunu düşündüğünü, ancak Mesut’un bunun tam aksini ispatladığını söyledi. Beckenbauer, Schweinsteiger’in kararı ile ilgili olarak da “Bir Bavyeralı için Bavyera’dan başka güzel memleket yoktur” dedi.

Real Madrid takımına 1973 yılında transfer olan Alman futbolunun önemli isimlerinden Günter Netzer de Mesut’un yurt dışında oynayarak teknik direktör Jose Mourinho’dan faydalanacağını, Schweinsteiger’in de zaten Real Madrid’in seviyesinde bir kulüpte oynadığını, iyi bir gelişme kaydettiğini, gelecekte Bayern Münih’in lider futbolcularından biri olacağını ifade etti.

Haberde, Mesut’un kız arkadaşı Anna-Maria Lagerblom ile olan aşkının “Bremen ile Madrid arasında son bulduğu” yorumu yapılırken, Schweinsteiger’in kararında da sevgilisi Sarah Brander’in önemli rol oynadığı belirtildi.
Maddi olarak Mesut’un Real’de brüt olarak yılda 6 milyon euro kazanacağına, vergilerden sonra kendisine yaklaşık 5 milyon euro kalacağına işaret edilen haberde, Schweinsteiger’in ise yılda 9 milyon euro brüt ücret alacağı, ancak Almanya’da yüzde 47 olan vergi oranından dolayı kendisine net olarak 4,5 milyon euro kalacağı kaydedildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu