FutbolGündem

Ampute Ligi’nde fikstür çekildi!..

Ampute Ligi’nde fikstür çekildi!.. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun (TBESF) birlikte organize ettiği Ampute Futbol Ligi’nde, 2014-2015 sezonu fikstürü çekildi…

TFF’nin Balgat’taki merkezinde gerçekleştirilen fikstür çekimine, TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Sunay ile liglerde mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı.

Başkan Şerefhan, yaptığı konuşmada, yapılan organizasyonların ampute futbolunun ilerlemesi adına gerçekleştirildiğini belirterek, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nı Türkiye’de yapılması konusunda girişimlerde bulunduklarının ifade etti. Ajansspor.com’un haberine göre, çok yakın zamanda Avrupa Ampute Futbol Federasyonu kurulacağını söyleyen Şerefhan şöyle konuştu;

Bizde bu kuruluşun içerisinde olacağız. Şu anda Avrupa ve dünyanın en organize, en büyük ampute ligini düzenliyoruz. Süper Lig’de 10, 1. Lig’de ise 14 takım mücadele edecek. Bu sayıların artarak devam etmesini diliyoruz. Takım sayımız artarsa gücümüzde o kadar aratacaktır. Ampute futbolu, kuruluşunda yaşadığı şaşaalı günlerine geri dönecek.

Demirhan, Süper Lig ve 1. Lig’de mücadele edecek takımlara da başarılar diledi.

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Gürsoy ise engelli futbolunun gelişmesi konusunda stratejik adımlar attığını dile getirerek, “Ortak atılan adımların ürününü burada gördüğümüzü düşünüyorum. Lig, çok küçük bir yapıdan bugünlere geldi. TFF bu büyük camiaya hizmet etmekten mutluluk duyuyor. Ampute futbolu doğru yolda ilerliyor eğer paralimpik bir spor dalı olsaydı Türkiye’nin dereceye girebileceğine eminim” ifadelerini kullandı.

Törende fair-play’e özendirmek amacıyla 2013-14 sezonu Süper Lig ve 1. Lig en centilmen takımları Aybesk ve Adana Ampute Spor Kulubü’ne ödülleri Federasyon Başkanı Demirhan ve Kurul Başkanı Gürsoy tarafından verildi.

Yeni sezonun 10 takımın katılımı ile 12 Ekim’de başlayacak Ampute Futbolu Süper Lig 1. hafta programları şöyle:

İstanbul Yeditepe Engelliler – TSK Rehabilitasyon Merkezi

Şahinbey Belediyesi – Aybesk

İstanbul Özürlüler – Melikgazi Belediyesi

Ankara Genç Engelliler – Antalya Engelliler

Konya Engellilergücü – Malatya Bedensel Engelliler

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu