DünyaFutbolGündem

Türk bayan hakem Sinem Turaç, Bundesliga’da maç yönetecek

Gelecek vaat eden hakemler arasında gösterilen Almanya Bayanlar İkinci Ligi orta hakemi Sinem Turaç, bayanlar Bundesliga’da maç yönetmeye başlayacak.

Berlin Futbol Federasyonu’ndan (BFV) yapılan açıklamada başarılı Türk hakem Sinem Turaç’ın gelecek sezon Almanya Bayanlar Birinci Ligi’nde orta hakem olarak görev yapacağı belirtildi.

Sinem Turaç, ayrıca Almanya 4. Ligi olarak bilinen ve Türkiyemspor’un da yer aldığı Oberliga Kuzey Grubu’nda erkekler liginde de düdük çalacak.

Bundesliga’da maç yöneteceği için çok mutlu olduğunu belirten Sinem, basamakları yavaş yavaş ama emin adımlarla çıktığını söyledi. Amacının ileride FIFA kokartı takarak Dünya ve Avrupa şampiyonlarında görev almak olduğunu ifade eden Sinem, “Henüz 22 yaşındayım. Gelecek sezon Bundesliga’da orta hakemlik yapacağım. Bu çok önemli bir görev. Türkleri gururla ve en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bana güvenen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Amacım erkeklerde ve bayanlarda üst düzey maçları yönetmek” dedi.

Berlin Futbol Federasyonu Uyum Sorumlusu Mehmet Matur da Sinem Turaç’ın çok başarılı bir hakem olduğunu, kendisiyle gurur duyduğunu söyledi. Sinem’in kısa zamanda iyi yerlere geldiğini, daha da iyi yerlere geleceğini aktaran Matur, “Sinem’in gelecekte önemli maçlarda görev almasını bekliyorum” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu