DünyaGündem

Belçika Teknik Direktörü Georges Leekens; Yenilmeyi asla düşünmüyorum

Belçika Teknik Direktörü Georges Leekens, Euro 2012 elemelerinde Türkiye karşısında ilk maçı şahsi hatalardan dolayı kaybettiklerini söyledi.

Oyuncularının genç olduğunu söyleyen ve “Türkiye, tecrübesizliğimizden faydalandı.” diyen Leekens, bu hafta kendi sahalarında oynayacakları maç için iddialı. Leekens, “Türkiye ve Avusturya için ikincilik için mücadele ediyoruz. Şu anda her şey mümkün. Türkiye sonrasında zor maçlar oynadık ve kaybetmedik. Almanya’ya karşı zaten puan hesabi yapamayız. Puanı birlikte mücadele içerisinde olduğumuz Türkiye’den ve Avusturya’dan almamız lazım.” dedi.

Teknik Direktör Leekens, Türkiye karşısında ofansif futbolu tercih edeceklerini söyledi. Leekens, “Hata yapmazsak galip geleceğimize eminim” diye konuştu.

‘Önümüzdeki maçı Türkiye kazanırsa, Belçika’nın şansının biteceğini düşünüyor musunuz ?’ sorusuna cevap veren Leekens, “Yenilmeyi asla düşünmüyorum. Yeneceğimize inanıyorum. Fakat yenilme ihtimalimiz de var tabi. Ancak sonuçta çok küçük şeylerin belirleyici olacağını düşünüyorum.” dedi.

Belçika Teknik Direktörü Georges Leekens; Türkler futbol için çıldırıyor

Türkiye’nin kendilerinden daha tecrübeli olduğunu kabul eden Leekens, seyirci avantajını iyi kullanmak istediklerini belirterek, “Bundan önceki Belçika-Türkiye maçında Türk seyircileri Belçikalılardan daha fazlaydı ama bu sefer öyle olmayacak. Türkler futbol için çıldırıyor. Stadyumda çok ses çıkaracaklarına eminim fakat Belçikalılar da eskiye göre daha heyecanlılar” ifadelerini kullandı.

Maç biletlerinin aylar önceden tükendiğini ifade eden Leekens, “Milli takımlarını artık seviyorlar. Belçika’nın oynadığı futbolu artık beğenmeye başladılar. Önceden maçlarda 7-8 bin bilet satılıyordu. Bu defa 1-2 gün içerisinde 35 bin satıldı. Takım artık taraftara heyecan veriyor” şeklinde konuştu.

Belçika Futbol Federasyonu’nun kontratını 2014 yılına kadar uzatmasını değerlendiren Georges Leekens şöle devam etti; Yaptığım işten memnun olacaklar ki anlaşmayı uzattılar. Tabi ben de bundan dolayı çok mutlu oldum. Sadece sonuçlar değil, ortaya koyduğumuz ürün de çok iyi.

Kısa dönem ve uzun dönem hedeflerimiz var. İşimi ve milli takımı seviyorum. Çok yetenekli oyuncularım var. Asıl amacımız Brezilya 2014 Dünya Kupasıdır. Brezilya plajlarında değil, turnuvada olmak istiyoruz. Şu an çok isi seviyede değiliz ama iyi yoldayız diyebiliriz.

Belçika Teknik Direktörü Leekens; Trabzon, beni kendi çocuğu gibi kabullenmişti

Daha önce çalıştırdığı Trabzonspor’da çok mutlu olduğunu ifade eden Leekens, “Beni kendi çocukları gibi kabullenmişlerdi. O zamanki başkanım da Sadri Şener idi. Harika bir insan. Taraftarları da inanılmaz. Futbol ile yatıp futbol ile kalkıyorlar” dedi.

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink’in gittiği her yerde güzel performanslar sergilediğini kaydeden Georges Leekens, “Kore, Avustralya, Hollanda gibi milli takımlarla birlikte büyük kulüpler çalıştırdı. Türk futbolunun mantalitesini de biliyor. Milli takımlar tecrübeleri de var. Kendisi büyük bir şahsiyet. Arkadaş olarak çok seviyorum ama maç esnasında dost olamayız tabii ki” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu