FutbolGündemTransfer

Celal Kolot: Schuster Beşiktaş’ı Real Madrid ile karıştırıyor!..

Beşiktaş yönetiminde geçtiğimiz dönem futbol şube sorumluluğu görevini üstlenip Başkan Yıldırım Demirören ile ters düşerek istifa eden Celalettin Kolot, “Başkan olma düşüncem var” dedi.

Avrupa’dan gelen teknik adamlara birilerinin Türkiye’de ki durumu anlatması gerektiğini belirten Kolot, Radyospor’a yaptığı açıklamada, ”Çünkü Schuster Türkiye’ye ayak uydurmak, Türk futbolunu tanımak için kendisinden bol bol bilgi almalıdır, bu anlamda o kişi Tayfur hocadır ve kesinlikle yedek kulübesinde yer almalıdır tribünde oturmayı haketmemektedir.

En son oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında bunu en iyi şekilde gördük belli ki Schuster rakibi Tayfur hocaya sormamış o da doğal olarak anlatmamış. Alman teknik adam Avrupalı gibi davranmamalı aynı dili konuşabilen Türk yardımcısından fikirler almalı ama maalesef ikili arasında ki diyalog iyi değil Schuster bunu bir an önce aşmalı aşmazsa sorunlar büyüyebilir.” dedi.

SCHUSTER BEŞİKTAŞ’I REAL MADRİD İLE KARIŞTIRIYOR

Beşiktaş’ın gerçek gücünü sağlam bir ekip karşısında göreceğine inandığını belirten Kolot, ”Siyah-beyazlılar daha böyle bir maç oynamadı bundan dolayı tam olarak test edemedik ama gidişatın iyi olduğunu söyleyebilirim” diyerek şöyle konuştu;

Ancak Schuster ofsayt taktiğinden vazgeçmeli çünkü bu taktik tüm takım ileride basarken defansında orta alana yayılarak uygulanması gerekli bunun içinde hızlı savunmacılara ihiyaç var ama ben bu tarzda Fabian Ernst dışında bir oyuncu göremiyorum. Bunun için Schuster çok canlar yanmadan bu sistemden bir an önce vazgeçmeli çünkü burası Real Madrid değil.

Mehmet Aurelio’nun sakatlığından endişe ettiğini de belirten Kolot, ”Mehmet Aurelio transferi gerçekten çok yerinde bir transfer ancak biliyorsunuz ki tecrübeli oyuncuda aynı Nihat gibi dizinden ciddi bir operayon geçirdi. Milli takımımızın Romanya ile oynadığı hazırlık maçında eski görünümünde bir futbol oynasada çok iyi bir sağlık taramasına tabi tutulmalı düşüncesindeyim yaklaşık 2 senedirde İspanya’da Real Betis forması ile 2. Lig’de mücadele ediyor olması düşünülmesi gereken bir başka noktadır” diye konuştu.

‘Robinho transferinden hala umutluyum ama korkularımda var’ diyen Kolot, ”Haftalardır Robinho transferinin bitme aşamasında olduğunu söylemiştim her ne kadar Beşiktaş yönetimi Robinho transferini kapattık desede iddiam hala sürüyor ben Brezilyalı’nın 16 milyon pound (20 milyon euro) karşılığında Beşiktaş’a imza atacağını düşünüyorum. Çünkü başkan kafasına bir şeyi taktığı zaman gerçekleştiriyor.

Yalnız transfer gerçekleşirse tek korkum her gittiği kulüpte sıkılıp ülkesine geri dönmek istemesi yoksa gece hayatı sorununun çözülebileceğini savunuyorum.” şeklinde konuştu. Kolot’un, Beşiktaş’ın transferleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamalar ise şöyle;

QUERASMA TRANSFERİ BEDAVAYA GELDİ

Geçtiğimiz sene İsmail Köybaşı ve Tabata’ya verilen toplam 14 milyon euro bonservis bedeli düşünüldüğünde Q7’nin bedavaya alındığını düşünüyorum. Çok yerinde ve isabetli bir transfer yapıldı takıma büyük katkılar sağlayacaktır keza Guti gibi sorumluluk sahibi bir tecrübenin bedelsiz getirilmesi mükemmel bir durum yani bu sene izlenen başarılı transfer politikasından dolayı yönetimi kutluyorum.

Bursaspor’da forma giye Sercan, futbolunda ilerlemek yerine geriledi. Bana göre iyi bir golcü olmasına rağmen Sercan istediği sıçramayı bir türlü yapamadı. Performansını ilerletmek yerine geriletti bu durum karşısında da Avrupa’da bile takip edilen Sercan transfer döneminde beklenenin aksine rağbet görmedi. Ancak ben Sercan’ın duraklama dönemi yaşadığına inanıyorum. Schuster’in tarifine uygun bir futbolcu olmasının yanında yerli statüsünde oynayacak olmasıda bir avantajdır diye düşünüyorum bence Sercan Beşiktaş’da büyük çıkış yakalar alınmalı.

Zapotocny’nin geri alınması beni derinden yaralamıştır. Geçtiğimiz sene Bursaspor forması ile Beşiktaş’a attığı gol sonrası çılgınca sevinen bir futbolcuya siyah-beyazlı formanın bir daha giydirilmesini yediremiyorum. İbrahim Akın’da Beşiktaş’a gol attı ama yumruğunu bile kaldırmadı açıkçası Zapo gibi itici bir şekilde sevinmedi. Bence Çek futbolcunun kısa sürede gönderilmesi gerekiyor çünkü bu formayı giymeyi haketmiyor.”

YILDIRIM DEMİÖREN BENİ ARKAMDAN VURDU

Kolot, yönetimle yaşadığı sıkıntılar ve önce sözleşme imlzalanıp, ardından da yolların ayrıldığı Mustafa Denizli ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi; Geçtiğimiz dönem yönetime futbol şube sorumlusu olarak girerim dediğimde Başkan Demirören bana net şekilde bir miktar para verirsen seni yönetime alırım dedi ben de Beşiktaş’ın menfaatlerini düşünerek verdim ve girdim sonrasında Başkan bana 1-2 milyon eurolara adam bul dedi anlaştığım İngiliz golcü Carlton Cole ve İtalyan savunma oyuncusu Legrotalie’yi dönemin teknik adamı Ertuğrul Sağlam ya da birileri beğenmedi ve yerlerine hiçbir özelliği olmayan Diatta ile Higuaın getirildi.

Sanırım Celal Kolot isminin öne çıkmasından rahatsız olanlar vardı. Ardından ise Yıldırım Demirören futbol şubesini kaldırarak beni arkamdan vurdu, yaraladı. Şimdilerde ise benim verdiğim paranın 2-3 katını veren Serdal Adalı bu görevi yürütüyor ve bana verilen bütçenin katı katı fazlasıyla gayet başarılı işler yapıyor ama bu imkan bana verilmedi altını çizmek istiyorum. Para ile yöneticilik yapılıyor diyenler Beşiktaş sevgisini anlamayanlardır. Bu senede yönetime girmem için teklif geldi ama Başkan Demirören’e güvenmediğim için reddettim.

Mustafa Denizli ile sözleşme yenilenmemeliydi. Yaşanılan çifte kupa zaferi sonrası teknik direktör Musatafa Denizli ile yollar kesinlikle ayrılmalıydı çünkü yeni mukaveleye istekli değildi. Pahalı transferleri istemiyorum diyerek engellemedi kamp dönemini futbolculara en iyi şekilde yansıtamadı ve misyonunu tamamladığını herkese gösterdi. Yazık en çok Şampiyonlar Ligi’ne üzülüyorum farklı yerde bitirebilirdik geçtiğimiz sene heba oldu. Hilbert’i Denizli’nin getirdiği haberi ise tamamen gerçek dışıdır. Başkan getirdi onu Denizli ise giderayak sesini çıkarmayarak kendi istemiş gibi davrandı. Hilbert’in oyunu ortada.

Fenerbahçe ve Galatasaray stat konusunda bizden milyon dolarlar önde’ diyen Kolot, ”BJK İnönü Stadı projesi 5 yıldır var ama maketleri ile avunuyoruz. Türkiye’de o kadar kaçak yapı olmasına rağmen bir türlü Beşiktaş’a neden izin çıkmıyor anlamış değilim. Ama stad projesinin hayata geçmemesi Beşiktaş’ın aleyhine işliyor. Fenerbahçe’ye kısa zamanda Galatasaray’da eklenecek ve ezeli rakipler statdan elde edecekleri 20-25 milyon dolar karla önde olacaklar bunun için yönetim ivedi şekilde stad projesine başlamalı.” şeklinde konuştu.

“Menajerleri Bobo’nun kafasını karıştırıyor. Bir de BJK TV zararına da olsa açılmalı.” diye konuşan Kolot, sözlerini şöyle sürdürdü; Da silva Bobo bana göre çok iyi bir golcü ama her sezon başında menajerler fiyat konusunda kafasını karıştırıyor. Bundan dolayıda hep bir adım geride sezona başlıyor. Tabi yönetimde buna destek verir gibi gözükünce Bobo olumsuz yönde etkileniyor. Hatta son İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında bile kadroya alınmamasını acaba beni satıyorlar mı? olarak yorumlamış bu durum üzücü tabi.

Bir de BJK TV zararına bile olsa açılmalı. Yarım trilyonun harcandığı birçok ekipmanın alındığı hatta çalışacak ekibin bile hazır olduğu halde frekansın hala alınamaması kanayan bir yaradır. Ezeli rakiplerimizin kanalları varken Beşiktaş taraftarının izleyecek bir kanalı yok bu duruma rağmen yönetim hala sessiz kalıyor anlamış değilim. Her ne olursa olsun yönetim zararına bile olsa kanalı açmalı çünkü buna ihtiyacı var.”

BAŞKAN OLMA DÜŞÜNCEM VAR

Kolot, son olarak da Beşiktaş’la ilgili gelecekte yapmayı düşündüğü projeleri açıklarken, ”Tabii ki Beşiktaşımıza başkan olmayı düşünüyorum çünkü en başta kendime güveniyorum başarılı olacağımdanda şüphe duymuyorum. İnşallah olağanüstü kongre durumu yaşanmaz herşey güzel olur ama her ne olursa olsun önümüzde ki dönemlerde güçlü bir kadroyla başkan adayı olup şansımı deneyeceğim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu