DünyaGündem

Brezilya’nın futbol efsanesi Pele’den ırkçılık açıklaması!..

Brezilya’nın futbol efsanesi Pele’den ırkçılık açıklaması!.. Brezilya’nın efsanevi isimlerin Pele, Gremio ile Santos arasında oynanan maçta yaşanan ırkçı eylemlerle ilgili konuştu. Pele, futbolcuların ırkçı tezahüratlara prim vermemesi gerektiğini savundu.

Brezilya’nın futbol efsanesi Pele, ülkesindeki Gremio – Santos maçında çıkan ırkçı olaylar hakkında açıklamalarda bulundu…

Gremio’nun sahasında oynanan Brezilya Kupası maçında, ev sahibi ekip taraftarı Santos kalecisi Aranha’ya ırkçı tezahüratlarda bulunmuş ve seyircilerden bazılarnın maymun taklidi yaptığı kameralara yansımıştı.

Bunun üzerine hakem, maçı durdurup kaleciyle konuşmuştu…

Pele’ye göre Gremio taraftarının ırkçı tezahüratları Santos kalecisini bu kadar kızdırmamalıydı. Ntvspor’un haberine göre, Brezilya basınına konuşan Pele, “Geçen yıl Dani Alves’e muz fırlatıldığında, Alves maça devam etmişti. Brezilya’da da bana her hakaret edildiğinde maç dursaydı, hiçbir karşılaşma tamamlanamazdı. Irkçılıkla savaşmalıyız, ancak oyuncular bu ırkçı hareketleri umursamadan sahadaki işlerini yapmaya devam ederse, bir süre sonra bu olaylar azalacaktır” diye konuştu.

Brezilya Spor Mahkemesi, bu olaylar üzerine Luis Felipe Scolari’ni çalıştırdığı Gremio’yu Brezilya Kupası’ndan men etmiş ve 20 bin dolar para cezası vermişti. Olaya karışan taraftarlar ise iki yıl tüm spor aktivitelerinden men edilmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu