FutbolGündem

Galatasaray’da Fatih Terim krizi, Tulun’un; ‘Fener yener Terim gider’ sözleriyle başladı!..

Totemspor’dan Bülent Yüksel’in özel haberine göre, Galatasaray’la Juventus’la oynanan deplasman maçında alınan 1 puan yüzleri güldürürken Fatih Terim’in gönderilmesiyle ilgili yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Galatasaray’da Fatih Terim krizinin, Bülent Tulun’un geçtiğimiz sezon ‘Fener yener Fatih Terim gider’ sözleriyle başladığı iddia edildi.

Totemspor’dan Bülent Yüksel’in özel haberi;

Geçtiğimiz hafta görevine son verilen Fatih Terim’in, iddialara vereceği cevaplar, merakla bekleniyor. Terim’in, başkan danışmanı olarak görev yapan Bülent Tulun ile yıldızının, görev süresi boyunca hiç bir zaman barışmadığı biliniyor. Kulislerde, duyanları hayretler içerisinde bırakan bir olay ”Bu ayrılık er ya da geç olacaktı” dedirtiyor. Totemspor, olayın yerini zamanı, kimler arasında yaşandığını, tüm detaylarıyla okuyucuları için araştırdı.

Galatasaray’ın Fatih Terim döneminde elde ettiği, yani play-off’lu 2011-2012 sezon şampiyonluğunun final haftasıydı. Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe maçı öncesinde Balmumcu Plaza Otel’de kamptaydı. Otele yürüme mesafesi beş dakika uzaklıkta Point Otel’de de Galatasaraylı yöneticiler Sedat Doğan, Mehmet Cibara’nın da aralarında bulunduğu bir grup Galatasaraylı, yemekteydi.. Maça saatler kalmıştı. Final yolculuğu öncesi yenen yemekler, yudumlanan içkilerle, yaşanan büyük stres azalmış, keyifler yerine gelmiş, sohbet daha samimi, daha rahat ifadelerin kullanılmaya başlandığı bir hal almıştı. Ancak masanın tanınmış isimlerinden Bülent Tulun’un ettiği bir laf, bir anda koyu sohbetin havasını değiştirdi:

Fener yener! Fatih Terim gider…

Bu ilginç tahmin, masada bulunanları şoke ederken, hala yönetimde bulunan Mehmet Cibara’da tahminden öte ‘temenni’ algısı yaratmış olacak ki Cibara ”Benim yanımda böyle şeyler söylemeyin” diyerek ortamı terk etti. Şaşkın yönetici o gerginlikle soluğu, yüz metre mesafedeki, takımın kamp yaptığı otelde aldı. Moral bozukluğu yüzünden okunan Cibara’ya, Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak ve Celal Gürcan ”Ne oldu?” diye sordular.

Fatih Terim’e son derece yakın bu üçlü, olayı böyle öğrendiler. Fatih Terim de Bülent Tulun’un kendisi hakkındaki bu sözlerinden, maç öncesi ya da şampiyonluktan sonra, bir şekilde haberdar oldu. Bülent Tulun da Fatih Terim’in her şeyden haberi olduğunu öğrendi ve ikilinin zaten bozuk olan dialoğu, asla düzelmedi. Başkan Ünal Aysal’ın ikili arasındaki krizi çözme girişimi bu nedenle her defasında boşa çıktı.

O tarih itibarıyla Tulun’un, Galatasaray adına da olsa, Fatih Terim’in kontrolü dışında yaptığı her transfer görüşmesi, her oyuncu izleme çalışması, Terim’i daha da gerdi. Hoca’nın bunu gizlememesi dolayısıyla da Başkan’la dialoglarının da sağlığı bozuldu.

Ve evet… Olayı bilenler, bugünkü ayrılık için hep ‘er geç olacaktı’ dediler.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu