FutbolGündem

Timsah tutulmuyor, Ankaragücü: 1 Bursaspor: 5

Şampiyonlar Ligi’inde hayal kırıklığına uğrayan Bursaspor, geçtiğimiz hafta Galatasaray’ı deplasmanda 4-2 gibi farklı bir skorla yenen Ankaragücü’nü gol yağmuruna tuttu: 1-5.

Kalabalık defans kurgusu ve orta sahadaki çalışkan isimleri ile rakibinin futbolunu bozmaya çalışan Ankaragücü, hızlı hücumcuları ile üç puana ulaşmak istedi. Orta ve rakip sahada pres ile maça başlayan Bursaspor ise defansta az adam bulundurdu.

GOLLER İLK  YARIDA GELDİ

Nitekim karşılaşmanın hemen başında 6. dakikada Özgür Çek’in pası ile bir anda ceza alanına giren Sestak düzgün bir vuruşla takımına skor avantajını sağladı: 1-0

Gol sonrasında Ankaragücü kalesinde baskısını arttıran konuk ekip 16. dakika skorda dengeyi sağladı. Bu dakikada Batalla’nın kullandığı korner atışında İbrahim’in kafa vuruşu filelerle buluştu: 1-1.

Topa daha çok sahip olan ve sürekli golü düşünen konuk ekip 27. dakikada skor avantajını yakaladı. İlk golün pasını veren Batalla bu kez Turgay’a topu indirdi. Turgay yerden ve düzgün bir vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-2.

Bu golün hemen ardından 31. dakikada Ömer Erdoğan’ın nefis kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-3.

Bursaspor farklı skordan sonra oyuna iyice ağırlığını koydu. 39. dakikada Sercan’ın akıl dolu pasını gole çeviren İvan Ergiç farkı üçe çıkaran golü kaydetti: 1-4.

İlk yarının uzatma dakikasında Bursaspor’dan Sercan ani gelişen atakta aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-5

BURSASPOR ÜSTÜNLÜĞÜ ELDEN BIRAKMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Bursaspor daha üstün bir futbol ortaya koydu. Sercan, Turgay ve Volkan Şen başkent ekibinin defansına rahat vermezken, buldukları pozisyonları da değerlendiremediler.

İlk yarıda yenilen goller sonrasında oyun disiplininden kopan Ankaragücü’nün farkı azaltma çabaları ise ikinci yarıda başarısız oldu.
62. dakikada Ankaragücü adına Sestak, 65. dakikada ise Bursaspor adına Sercan net pozisyonları değerlendiremedi.

74.dakikada ise yine Volkan Şen kaleciyle karşı karşıya vuruşunda Özden topu kornere çeldi. Kalan dakikaları Bursaspor rahat tempoda tamamladı ve karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı.

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Ali Saygın Ögel, Mustafa İspiroğlu
ANKARAGÜCÜ: Özden 4, Muhammet 4 (Dk. 38 Turgut 4), Rajnoch 4, Aydın 5, Klukowski 4, Theo 4, Güven 4, Sapara 4 (Dk. 76 Umut ?), Özgür Çek 4, Sestak 5, Metin Akan 4 (Dk. 46 Kağan 4)
BURSASPOR: Ivankov 6 (Dk. 63 Yavuz 5), Mustafa Keçeli 7, Ömer 8 (Dk. 80 Serdar Aziz ?), İbrahim 7, Vederson 7, Hüseyin 6, Volkan 7, Batalla 7, Insua 5 (Dk. 34 İvan Ergiç 6), Turgay 7, Sercan 8
GOLLER: Dk. 6 Sestak (Ankaragücü), Dk. 16 İbrahim , Dk. 26 Turgay , Dk. 31 Ömer , Dk. 39 İvan Ergiç, Dk. 45 Sercan (Bursaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 38 Batalla, Dk. 44 Volkan Şen, Dk. 45+2 Mustafa Keçeli, Dk. 88 Serdar Aziz (Bursaspor), Dk. 81 Sestak (Ankaragücü)

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu