FutbolGündem

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve 35 kişinin yargılanmasına yarın başlanıyor

Bursaspor’a yönelik mali soruşturma kapsamında Başkan İbrahim Yazıcı, 2. Başkan Haluk Özkıyıcı, Hukuk işlerinden sorumlu yönetici Öztürk Yazıcı’nın da, aralarında bulunduğu toplam 35 sanığın yargılanmasına yarın başlanıyor.

Ntvspor.net’in haberine göre, Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturma kapsamında, kulüp başkanı İbrahim Yazıcı, ikinci başkan Haluk Özkıyıcı, Bursaspor’un hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi avukat Öztürk Yazıcı, eski genel müdür Osman Nuri Biçer ve kulübün eski 2. başkanı Osman Çelik’in de aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına yarın Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Soruşturma kapsamında cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan ve kabul edilen iddianemeye göre; İbrahim Yazıcı, Haluk Özkıyıcı, Öztürk Yazıcı, Osman Nuri Biçer ve Osman Çelik ile diğer sanıklar çok sayıda kulüp yöneticisi, ”Zimmet, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından yargılanacak.

Sanıklar hakkında 12 ila 36’şar yıl hapis cezasının istendiği iddianamede, ”Örgüt içerisinde İbrahim Yazıcı’nın mutlak itaate dayalı bir liderlik oluşturduğu, kararlarının tartışmasız bir şekilde uygulandığı, kendisine yönelik herhangi bir eleştiri olması durumunda sert tepki gösterdiği, yönetim kurulu ve dernek üyeliğinden çıkardığı Mesut Mestan örneğinde görüldüğü gibi belirlenmiştir.

Örgüt üyeleri arasında gizlilik ve dışarıya bilgi verilmemesi hususlarında kesin itaat olduğu, örgütün dernek mal ve değerlerinden yüksek miktarlarda gelirler elde ettikleri ve çıkar amaçlı olduğu, suç örgütünün tribün liderleri ve kavgacı taraftarlarla işbirliği yaparak bunların gücünü kullanma istek ve çabalarının olduğu tespit edilmiştir. Şüphelilerin devamlı şekilde suç işlemek amacıyla bir araya geldikleri belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

İddianamede, Bursaspor Kulübü Derneğine ait 2 milyon 762 bin 684 TL’nin İbrahim Yazıcı’nın hesabına aktarıldığının tespit edildiği ve Yazıcı ile bazı yöneticilerin ”özel belgede sahtecilik” ve ”zimmet” suçlarını işledikleri yer aldı.

İddianamede, Bursaspor Kulübü Derneğine ait 2 milyon 762 bin 684 TL’nin İbrahim Yazıcı’nın hesabına aktarıldığının tespit edildiği ve Yazıcı ile bazı yöneticilerin ”özel belgede sahtecilik” ve ”zimmet” suçlarını işledikleri yer aldı.
Yeşil-beyazlı kulübün yönetiminin 1 Ağustos 2008’deki kararıyla İbrahim Yazıcı tarafından sahte senetler verilerek kulübün borçlandırıldığına değinilen iddianamede, derneğin alacaklarına temlik konularak bir miktar paranın Yazıcı’nın hesabına aktarıldığı vurgulandı.

İddianamede, Bursaspor Medya İletişim A.Ş’nin hisseleri için derneğe ait olan 300 bin liranın 12 Kasım 2010’da çalışanların hesabına aktarıldığının tespit edildiğine de yer verildi. Yönetim kararı olmadan fazla bilet bastırıldığı ve toplamda 35 bin 738 adet bedelsiz bilet dağıtıldığı ifade edilen iddianamede, bedelsiz biletler için Biletix firmasına kulübün kasasından 7 bin 147 dolar ödendiği ve bu biletlerin 20 TL’den satılmasıyla kulübün zarara uğratıldığı öne sürüldü.

Cezaevinde bulunan tribün lideri Selim Kurtulan’a 2010-2011 sezonunda bin 586 adet maraton tribününden bedelsiz kombine bilet verildiğine de değinilen iddianamede, bedelsiz kombine biletlerle, kulübün en az 500 bin lira zarara uğratıldığı ve ”zimmet” suçunun oluştuğu kanaatine varıldığı vurgulandı. İddianamade, bazı kulüp yöneticilerinin ortak olduğu iki ayrı otomotiv şirketinden yapılan mal ve hizmet alımlarında yüksek fiyat sebebiyle kulübün zarara uğratıldığı da ileri sürüldü.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu