FutbolGündem

Bursaspor Menajeri Süha Sidal; Kral çıplak dedik!..

Bursaspor Menajeri Süha Sidal; Kral çıplak dedik!.. Yeşil – beyazlı kulübün genel menajeri Süha Sidal, Fenerbahçe maçının devre arasında yaşananlar konusunda ısrar etti, “Ben net bir şekilde duydum. Polis kamerasından açıp baksınlar” dedi.

Bursaspor Televizyonu’na konuşan Süha Sidal, maçın devre arasında hakemlerin koridordan geçişi sırasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bir grupla geldiğini söyledi. Ajansspor’un haberine göre, Süha Sidal, daha sonra şöyle konuştu; Herkes koridora doğru yöneldi. Hakemler de içeri giriyor. Bir baktık sayın başkan Aziz Yıldırım ile beraber 10-15 kişilik bir grup. Ana kapıdan giriş yapmışlar.

Hangileri akreditedir değildir ona da bakmak lazım. Orası girilmemesi gereken bir alan. O koridordan giriş anında karşı karşıya geldi. Ben Aziz Yıldırım’ın bağırışını duyunca çıkış yaptım. Son bölümünü duydum. Orada da, (Ben federasyon mederasyon tanımam. Cezanızı ben veririm, hakemliğinizi bitiririm) diyor. Bu konuşması var. Poliste görüntü var. Polis kamerayla çekiyordu. Bu net. Ses kaydı da vardır. Raporları okumadık. Sayın hakem, Aziz Yıldırım’ı anlamamış.

Son cümleyi farklı yorumlamış. Orada farklı bir şey yazılmış. Olay yumuşamış. Ama biz net olarak duyduk. Aziz Yıldırım, (Demedim) diyor, ben de, (Dedi) diyorum. Yorum bize düşmez. Son cümleyi netleştiriyorum. Hakem anlamamış olabilir. Bu cümleyi ben net bir şekilde duydum. Polis kamerasından açıp baksınlar.

“CEZA KURULUNA VERİLDİK”

Tedbirsiz olarak ceza kuruluna sevk edildiklerini açıklayan Süha Sidal, “Bizi ceza kuruluna sevk etmişler. Kaç gündür televizyonlardayız, hata yapmamaya çalışıyoruz. Orada teknik menajer olarak bulunmamamız gereken bir yerde bulunmuşuz. O hata bilinmeden yapılan bir hata. O da istem dışı. Hocamızı ve beni tedbirsiz olarak ceza kuruluna sevk ettiler. Savunmalarımızı göndereceğiz. Federasyon da ceza verecek” diye konuştu.

“AZİZ YILDIRIM’LA ÇARPIŞMAK KOLAY DEĞİL”

“Bursa camiasına ve halkına çok teşekkür ediyorum” diyen Süha Sidal, iddialarını şöyle sürdürdü; Ben kimseyi mahcup etmedim, etmem de. Sonsuz destek veriyorlar. Herkese teşekkür ediyorum. Aziz Yıldırım’la çarpışmak kolay değil. Biz, (Kral çıplak) dedik. Kimse söyleyemedi. Saldırılar olacaktır. Ama herkes arkamızda. Türk sporuna hizmet ettiğime inanıyorum. Bana güvenen kimseyi de mahcup etmeyeceğimi söylüyorum. A’dan Z’ye doğru sözler. Herkes rahat olsun. Ben söylediklerimin arkasındayım.

“MENAJER OPERASYONLARINI DA BEN BAŞLATTIM”

Menajer operasyonlarını başlattığı dönemde de tepki aldığını sözlerine ekleyen Süha Sidal, şöyle devam etti; Menajer operasyonlarını ben başlattım. Belgeleriyle. Kendi sporcularımı bile ihbar ettim. Hep tepki aldım. Neden böyle yapıyorsun, diye. Aradan 2-3 ay geçmiş tepki verenler karşıma geçip, (Haklı çıktın) dedi. Ben haklı olmadığım konuda çıkış yapmam. Haksızlığa dayanamıyorum. Türk futbolunun bir yere gelmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım.

“SAVCILAR OLAYA EL KOYABİLİR” 

Savcıların yaşananları inceleyebileceğini de belirten Süha Sidal, açıklamasının sonunda şunları söyledi; Savcılar olaya el koyabilir. Sen oyuna skora müdahale ettin, deyip dava açılabilir. Sonuca yansıyan bir durum var. Orada polis kayıtları var. Burada skora çok net müdahale var. Hakemlerin ne konuştuğunu da öğrendim. Yan hakem, Fenerbahçe golünü attıktan sonra yerinde çakılı kaldı.

Orta hakemi yanına çağırıp, (Hocam golü kim attı, Sow mu, Meireles mi? Meireles ise pozisyon ofsayt) diyor. Hakem Tolga Özkalfa’da, (Dönemeyiz orta sahaya, gel) diyor. Aslan gibi yan hakemlik gösterdi. Tolga Özkalfa’yı, hatadan döndürmeye çalıştı. Ama golü verdi. Sayın Özkalfa’nın yaşadığı kolay bir olay değil. Fenerbahçe gibi bir kulübün başkanı Aziz Yıldırım oraya gelmiş ve moralini bozmuş. Orada kim olsa etkilenir.

Orada etkilenmeme imkanın yok. Psikolojisi bozuldu. Ben Tolga Özkalfa’ya suç bulmuyorum. Hakem, hatalı kararlar verdi. Maçın skoru etkilendi. Skor manupile edildi. Hakeme de yazık. Orada böyle bir hata yapmak istemez.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu