DünyaFutbolGündemTransfer

Çin’in Guangzhou Evergrand takımı Marcello Lippi ile anlaştı

Dünyaca ünlü İtalyan teknik direktör Marcello Lippi, Çin Süper Ligi takımlarından Guangzhou Evergrand takımının başına geçti.

Çin medyasına göre, 64 yaşındaki İtalyan teknik adamın yeni kulübü ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Güney Koreli Teknik Direktör Lee Jang-Soo ile yolları ayıran Çin takımı, İtalyan çalıştırıcı Marcello Lippi’yle anlaştı. Haberlerde, Güney Koreli teknik adam Jang-Soo’nun takımın aldığı başarılı sonuçlara rağmen oyuncuları ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle koltuğunu kaybettiği belirtildi.

Marcello Lippi ise yaptığı açıklamada, Çin Süper Ligi’ne gelmekten büyük heyecan duyduğunu ifade etti. Takımın Asya Şampiyonlar Ligi ve Çin Ligi’ndeki bazı maçlarını izlediğini kaydeden Lippi, numaralar ve performansları hatırladığını söyledi. İsimleri öğrenmesi için zaman gerek olduğunu vurgulayan İtalyan teknik adam, ekibi ile Çin’e geleceğini açıkladı.

İtalyan basınındaki haberlere göre Lippi, Çin’de yılda 10 milyon euro kazanacak. İtalyan teknik adam Lippi, 2006’da Dünya Kupası’nı kazanan İtalya Milli Takımı’nı çalıştırıyordu. Kariyeri başarılarla dolu olan Lippi, Juventus ile 1 kez Şampiyonlar Ligi, 1 kez UEFA Kupası, 1 kez Avrupa Süper Kupası, 5 kez İtalya Şampiyonluğu, 4 kez İtalya Süper Kupası ve 1 kez İtalya Kupası kazandı.

Borussia Dortmund’dan Lucas Barrios’u da kadrosuna katan Çin ekibi, Asya Şampiyonlar Ligi başarısını hedefliyor. Guangzhou takımı, 10 haftası geride kalan Çin Süper Ligi’nde 1 puan farkla lider durumda bulunuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu