FutbolGündem

Cüneyt Çakır; Yapıcı eleştirilere her zaman açığız!..

Cüneyt Çakır; Yapıcı eleştirilere her zaman açığız!.. Bu yaz Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda görev yapacak olan Cüneyt Çakır, NTV Spor’a açıklamalarda bulundu. Brezilya’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Çakır, yapıcı eleştirilere her zaman açık olduğunu söyledi…

Dünya Kupası’nda görev yapacak Cüneyt Çakır, NTV Spor’dan Onur Tuğrul’un sorularını yanıtladı. Ntvspor’un haberine göre, kariyerinde çok büyük maçlar yönettiğini söyleyen Çakır şöyle konuştu; Çok büyük maçlar yönettik, turnuvalarda bulunduk ama bunlar bizim için hep tecrübe oldu. Yaklaşık 2 yıldır Dünya Kupası’na aday hakemler seçilmişti, 53 hakem vardı. Sadece sahada yönettiğimiz 90 dakikayla olmadı bu seçim.

Yabancı dil, kural ve koşu sınavlarının yanı sıra sağlık testleriyle birlikte yönettiğimiz maçlar göz önüne alındı. Uzun bir sürecin sonucunda oldu. Haberi aldığımda antrenman yapıyordum, çok sevindim. Büyük bir gurunu yaşadım arkadaşlarımla birlikte. Bu bizim için yolun sonu değil, daha yapacağımız çok iş var. İnşallah oraya iyi hazırlanıp, ülkemizi iyi temsil edeceğiz.

“Hakemliğe başladığım ilk yılda öcenlikle işimi doğru şekilde yapmak istedim” diyen Cüneyt Çakır, “Ne zaman, hangi maç olursa olsun elimden gelenin en iyisini yapmak için sahaya çıktım. Sadece saha içinde değil, saha dışında da hakem kültürüne ailemden aldığım eğitime uygun yaşamaya çalıştım. Bundan sonra da bu böyle olacak. Bugüne kadar hedeflerimi hep adım adım belirledim, bugünden sonra da öyle yapacağım. Önümüzdeki 4 ayı hep çalışarak geçireceğiz. Hep önümüzdeki ilk maça bakacağız” diye konuştu.

Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını belirten Çakır sözlerini şöyle tamamladı; Eleştirilerden korkmamak, kaçmamak lazım. Yapıcı olan, bizi ileriye götürecek her eleştiriye açığız. Sizi küstürürse kaybeden siz olursunuz. Olay teknik sınırlar içerisinde kalsın, bunlar yapılsın, bizim bunlara ihtiyacımız var. Eleştiri olmadan herkes size “çok iyisiniz” derse siz kendinizi geliştiremezsiniz. “Türkiye’de başka Avrupa’da maç yönetiliyor” deniyor, ben bundan çok mutluyum açıkcası.

Çünkü biz en azından Türk hakemliğinin bu şekilde eleştirilmesini sağladık, eskiden hiçbir yerde yönetemiyorduk. Şimdi bu ayrımı yapmalarını sağladık. İşin esprisi ama… Bizim burada yönettiğimiz her maç orada izleniyor. Avrupa’daki maça nasıl hazırlanıyorsak, burada da aynı şekilde hazırlanıyoruz. FenerbahçeGalatasaray maçının bitiminden 20 dakika sonra UEFA Hakem Kurulu Başkanı’ndan mesaj aldım, maçla ilgilli. Hiç kimse endişe etmesin. Sadece Süper Lig olarak görmeyin, alt liglerdeki karşılaşmalara da bütün hakem arkadaşlarım aynı şekilde hazırlanıyoruz. Çünkü biz futbolu seviyoruz, hakemliğe aşığız…

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu