DünyaFutbolGündem

Olaylı maçın tekrarında AZ Alkmaar, Ajax’ı 3 – 2 yendi!..

Hollanda Kupası’dan 21 Aralık’ta oynanırken bir seyircinin sahaya girip Alkmaar kalecisi Esteban’a saldırması yüzünden yarıda kalan Ajax – Alkmaar maçı yeniden oynandı. Kazanan 3-2 ile Alkmaar oldu.

Hollanda Kupası’nda merakla beklenen Ajax – AZ Alkmaar maçı Amsterdam Arena Stadı’nda oynandı. Sporx.com’un haberine göre, 21 Aralık’ta oynanan ancak bir taraftarın sahaya girerek Alkmar kalecisi Esteban’a saldırması nedeniyle yarıda kalan karşılaşmanın tekrarında gülen taraf 3-2 ile AZ Alkmaar oldu.

İlk yarısı karşılıklı gollere sahne olan maçın açılışını 10. dakikada Ajax’tan Siem de Jong yaptı. 24. dakikada Maarten Martens Alkmaar’ın beraberlik golünü kaydetti. 32. dakikada Charlison Benschop ile öne de geçen Alkmaar’ın sevincini 38. dakikada yine Siem de Jong yarım bıraktı. Maçın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

İkinci yarıda Alkmaar’ın tek golü turu getirmeye yetti. Avrupa’nın devleri tarafından takip edilen Rasmus Elm sahneye çıktı ve 55. dakikada penaltıdan attığı golle takmını bir üst tura çıkardı: 3-2

Türk asıllı Ermeni oyuncu Aras Özbiliz’in de 70. dakikada takımı Ajax adına forma giydiği maçı Hollanda Futbol Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda sadece çocuklar izledi. 21 Aralık’ta oyanan karşılaşmanın 38.dakikasında Ajaxlı 19 yaşındaki bir holigan sahaya girmiş rakip takımın kalecisi Esteban’a saldırmıştı. Maçın hakemi Bas Nijhuis, holiganı tekmeleyen Esteban’a kırmızı kart gösterdikten sonra, AZ Alkmaar teknik direktörü Gertjan Verbeek takımını sahadan çekerek maç tatil edilmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu