FutbolGündem

Dünya futbolunun ünlüleri TFF’nin kokteylinde buluştu

Dünya futbolunun ünlüleri TFF’nin kokteylinde buluştu… Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen ve önceki gün başlayan Soccerex Fuarı’na Türk futbolu damgasını vurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ev sahipliğinde Soccerex Fuarı kapsamında dün akşam düzenlenen kokteyl dünya futboluna yön veren aktörleri buluşturdu. FIFA U20 Dünya Kupası’nın maskotu Kanki, kokteylin yıldızı oldu.

Fuar etkinlikleri, Brezilya-Hollanda veteranlar maçıyla başladı. Hollanda’da Gullit ve Seedorf; Brezilya’da ise, Romario, Aldair Bebeto ve Juninho gibi efsanelerin forma giydiği karşılaşmanın ardından galip takım kupasını TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in elinden aldı.

Karşılaşma sonrası TFF, Copacanaba Palace Hotel’de yaklaşık 500 davetlinin katıldığı görkemli bir kokteyl düzenledi. Etkinliğe, Brezilya Büyükelçimiz Ersin Elçin, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Prof. Dr Fethi Heper, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, Milli Takımızın eski futbolcuları Rüştü Reçber, Mehmet Aurelio, Fenerbahçe’nin eski futbolcuları Alex de Souza, Pierre van Hooijdonk, Jay Jay Okocha ile Gilberto Silva, Ruud Gullit, Ronald de Boer, Aron Winte’nin yanı sıra çok sayıda ülke federasyonu, kulüp, futbola yatırım yapan firmalar ve dünyanın önde gelen spor adamları katıldı.

Türk futbolunun tanıtımının yanı sıra 2020 Avrupa Şampiyonası adaylığına destek arayan TFF’nin kokteylinde ilk olarak sahneye Alex de Souza çıktı ve Türk futbolu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra kürsüye Milli Takımımızın en fazla forma giyen oyuncusu Rüştü Reçber geldi ve duygularını paylaştı. Kokteyle katılan FIFA U20 Dünya Şampiyonası’nın resmi maskotu Kanki, gecenin en dikkat çeken figürü oldu.

2013 yılında Türkiye’de yapılacak FIFA U20 Dünya Kupası, Türk Milli Takımı, Spor Toto Süper Lig ve Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin tanıtımının yapıldığı TFF standı, fuarda büyük ilgi gördü.

Dünya futbolunun ünlüleri TFF’nin kokteylinde buluştu… Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen ve önceki gün başlayan Soccerex Fuarı’na Türk futbolu damgasını vurdu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu