DünyaGündem

Dünya Kupası’nda G Grubu dev maçla açılıyor; Almanya – Portekiz karşı karşıya!..

Dünya Kupası’nda G Grubu dev maçla açılıyor!..  Dünya Kupası G Grubu’nda heyecan Almanya ile Portekiz’i karşı karşıya getirecek dev maçla başlayacak…

Almanya ile Portekiz, Türkiye saati ile 19.00’da, Salvador kentindeki Fonte Nova Arena’da karşı karşıya gelecek. Maçı Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Ntvspor’un haberine göre, 1990’dan bu yana Dünya Kupası’na hasret Almanya, Brezilya macerasına güçlü Portekiz karşısında başlıyor. İtalya 90’dan beri Dünya Kupaları’nda oynadığı ilk maçların tamamını kazanan Panzerler yine iddialı. Portekiz maçı öncesi, tüm sakatların iyileşmesiyle teknik direktör Joachim Löw rahat bir nefes aldı…

Temelleri 2010 Dünya Kupası’ndan önce atılan kadro, artık en olgun dönemini yaşıyor. 4 yıl önce o genç kadroyla Güney Afrika’da yarı final oynayan Almanya’nın hedefi bu kez şampiyonluk. Marco Reus, İlkay Gündoğan gibi oyuncular sakatlıkları nedeniyle Brezilya’ya gidemese de Almanya’nın pekçok önemli silahı bulunuyor. Mesut Özil, Thomas Müller, Mario Götze, Phillipp Lahm, Toni Kroos bu isimlerden sadece bazıları.

Maça yedek kulübesinde başlaması beklenen Miroslav Klose’nin ise Dünya Kupaları tarihinin en golcü oyuncusu olması için önünde sadece 2 gol kaldı. Almanya ayrıca, bu karşılaşmayla birlikte Dünya Kupası tarihinde 100’üncü maçına çıkan ilk ülke olacak.

Son 2 Dünya Kupası’nda, grup sürecinde sadece 2 gol yiyen Portekiz’de ise tüm gözler, uzun süredir sakatlıkla boğuşan Cristiano Ronaldo’nun üzerinde olacak. Ronaldo, maça yüzde 100 hazır olduğunu söylüyor. Sakatlık sorunları yaşayan bir başka oyuncu Pepe de iyileşti. Teknik direktör Paulo Bento’nun ilk 11’de, Fenerbahçeli Bruno Alves ve Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Hugo Almeida’ya da ilk 11’de şans vermesi bekleniyor.

Almanya ile Portekiz son olarak, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da grup sürecinde karşılaşmış; maç Almanya’nın 1-0 üstünlüğü ile son bulmuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu