FutbolGündem

Fatih Terim; Cluj karşısında kontrolü elinde tutan bir Galatasaray olacak

Fatih Terim; Cluj karşısında kontrolü elinde tutan bir Galatasaray olacak… Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi’nde yarın Cluj ile yapacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenledi. Terim, oyunun nasıl gelişeceğini bilemeyeceğini, ancak sahada kontrolü elinde tutan bir Galatasaray olacağını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolculardan Umut Bulut, sarı kırmızılıların yarın Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda Cluj ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Ntvspor’un haberine göre, Cluj karşısında başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Terim şöyle konuşu;

Üçüncü maçımıza çıkıyoruz ve başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Cluj bugüne kadar yaptıklarıyla saygı duyulması gereken bir takım olduğunu gösterdi. Artık takımlar arasında büyük uçurumlar yok, maçlar her türlü sonuca açık. Artık en az hata yapan ve yaptıkları hataya en az ceza kesilen takımlar kazanıyor. Bu maç bizim için ne bir ölüm-kalım maçı ne de kader karşılaşması.

Galatasaray’ın kendi oyun anlayışını hiçbir zaman terk etmediğini dile getiren tecrübeli teknik adam, “Galatasaray’ın bir oyun anlayışı var ve bu anlayış hiçbir zaman terk etmedi. Daha fazla hücum oynamamız, daha fazla baskı yapmamız lazım. Oyun nasıl gelişir bilmiyorum ama kontrolü elinde tutan bir Galatasaray olacak” diye konuştu. Bu karşılaşmadaki en önemli unsurun taraftar olduğuna dikkat çeken Terim, “Maçın en önemli unsuru taraftarımız olacak. Taraftar itici güç olacak. Taraftarın hata yapsak bile maçın sonuna kadar bizi desteklemesi çok önemli” dedi.

Bu kadar çok atan bir takımın bazı açıklar vermesinin doğal olduğunu ifade eden Terim, “Bu kadar gol arayan, bu kadar çok atan bir takımın bazı açıklar vermesi çok doğal. Bizim en önemli problemimiz bir arada uzun süre çalışamamak. Taktik antrenmanları takım halinde yapmamız ve konsantre eksikliği önemli. Sistemde bir arıza yok, sistemin bazı dişlerinde arıza olabilir. Bu arızayı gideririz. Bazen defans geride kaldığı zaman kızıyorum. Defansı rakip yarı alanda kurmalıyız. Puan kayıplarına üzülmek yerine bu problemi yönetmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Engin’in Cluj maçı kadrosuna alacağını belirten tecrübeli teknik adam, “Engin’i kadroya alacağım. İlk 11’de mi oynar, sonradan mı girer bilemiyorum” dedi. Sahaya hangi ilk 11 ile çıkacağına antrenmandan sonra karar vereceğini söyleyen Terim, “Durumu belli olmayan bir-iki oyuncu var. Antrenmandan sonra karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

Cluj’un en önemli oyuncularından birinin Bastos olduğuna dikkat çeken Terim, “Cluj’un en ön önemli oyuncularından biri Bastos. Ama bütün oyuncularına dikkat edeceğiz” dedi.

Bu arada, Galatasaray Cluj maçını İtalyan hakem Paolo Tagliavento yönetecek. İtalya Futbol Federasyonu’ndan Paolo Tagliavento’nun düdük çalacağı karşılaşmada yardımcı hakemler Mauro Tonolini ve Lorenzo Manganelli olacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Luca Banti ve Antonio Damato üstleneceği müsabakada dördüncü hakem olarak Andrea Stefani saha kenarında vatandaşlarına yardımda bulunacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu