FutbolGündem

Devler Ligi’nde perde 8 maçla açılıyor, Galatasaray Braga’yı ağırlıyor

Galatasaray Braga’yı ağırlıyor… Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta heyecanı bu gece oynanacak 8 karşılaşma ile başlıyor. H Grubu’nda Galatasaray sahasında Braga’yı ağırlarken, grubun diğer maçında Manchester United deplasmanda Cluj ile karşılaşacak.

Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta bu akşam oynanacak 8 karşılaşmayla başlıyor. Temsilcimiz Galatasaray’ın sahasında Braga’yı ağırlayacağı gecede H Grubu’nun diğer maçı Romanya’da; Cluj ile Manchester United arasında…

United’da Nemanja Vidic – Michael Carrick – Antonio Valencia – Ryan Giggs ve Paul Scholes gibi oyuncular kadroya alınmadı. Ntvspor’un haberine göre, İlk hafta Braga’yı deplasmanda yenen Cluj’un güçlü United karşısında neler yapacağı merakla bekleniyor.

Gecenin çekişmeli geçmeye aday maçlarından biri de Torino’da… Juventus, ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçına ev sahipliği yapacak yeni stadında Shakhtar Donetsk’i ağırlayacak. E Grubu’ndaki ilk maçında Chelsea karşısında 2-0 geriye düşmesine karşın Londra’dan 1 puanla ayrılmayı başaran Juventus, seyircisine galibiyet hediye etmek istiyor. Serie A’da son 45 maçını da kaybetmeyen Juventus karşısında Shakhtar’ın en önemli kozları hücum hattında yer alan Brezilyalı oyuncular Fernandinho, Luis Adriano ve Dentinho olacak. Grubun diğer maçında Chelsea, Danimarka’da Nordsjaelland’a konuk olacak.

F Grubu’nda Bate Borisov -Bayern Münih ve Valencia – Lille karşılaşmaları oynanacak. Devler Ligi’nin ilk haftasında büyük bir sürprize imza atarak Lille’i deplasmanda 3-1 mağlup eden Bate Borisov, turnuvada ilk galibiyetini almıştı. Şampiyonlar Ligi’nin son finalisti Bayern Münih ise tarihinde ilk kez karşılaşacağı Belarus takımını mağlup edip ikinci maçlar sonunda puanını 6’ya çıkarmak istiyor.

İlk maçlarından yenilgiyle ayrılan valencia ile Lille ise Mestalla Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Daha önce 2009-2010 sezonunda grup aşamasında kozlarını paylaşan iki ekip de ilk galibiyetlerini elde etmek için sahaya çıkacak. 100. Avrupa maçına çıkacak Valencia’da savunma oyuncusu Adil Rami, kırmızı kart cezası nedeniyle bu mücadelede görev alamayacak.

Cüneyt Çakır’ın düdük çalacağı maçta Barcelona, Benfica’ya konuk oluyor. Vilanova yönetiminde oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçında Spartak Moskova’yı 3-2 mağlup eden Katalan ekibi, Lizbon deplasmanından bir galibiyet daha çıkarma amacında. Barcelona’da hafta sonunda oynanan Sevilla maçında görev almayan Iniesta, Puyol ve Adriano gibi isimlerin Benfica karşısında oynaması bekleniyor.

Benfica’nın en önemli kozu Oscar Cardozo ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Gecenin diğer maçına Luzniki Stadı ev sahipliği yapacak. Spartak Moskova, bu karşılaşmada İskoç ekibi Celtıc’i konuk edecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu