FutbolGündem

Bülent Ünder; Galatasaray ‘ı yukarıya taşımak için çaba sarf edeceğim

Galatasaray ‘ın yeni teknik direktörü Bülent Ünder Florya ‘da basın toplantısı düzenledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri ‘nde sabah saatlerinde yapılan antrenmanın ardından Turgay Vardar Basın Toplantı Odası ‘nda açıklamalarda bulunan Bülent Ünder, teknik direktör Hagi ‘nin istifasının kendilerini üzdüğünü dile getirirken, Galatasaray ‘ın prensi olarak değerlendirdiği Hagi ‘nin ayrılışının böyle olmaması gerektiğini söyledi.

Göreve gelişiyle ilgili olarak kendisine gelen teklifi kabul etmemek gibi bir lüksü olmadığını dile getiren Bülent Ünder, “Galatasaray ‘ın felsefesinde başkanın verdiği görevi geriye çevirmek yoktur. Dolayısıyla verilen teklifi kabul ettim. Galatasaray ‘da yetişmiş bir insan olarak bu göreve beni layık görmeleri de beni mutlu etmiştir. Görev alacağım 8 hafta içerisinde Galatasaray ‘ı şu anda bütün taraftar ve camia olarak memnun olmadıkları yerden yukarıya taşımak için çaba sarf edeceğim” diye konuştu.

Galatasaray ‘ı başarıya taşırken ekibiyle yol alacağının da altını çizen Bülent Ünder şöyle konuştu; Futbolcularıma da son derece güveniyorum. Şanssız bir dönem geçirdiklerine inanıyorum. Bazı ülkelerde, kendi ülkelerinde de değil sadece Avrupa ‘da başarı yakalamış takımların düşüş yaşadıklarına şahit olmuşuzdur. Galatasaray, bunun altından kalkacak kapesiteye ve potansiyele sahip futbolcu topluluğuna sahiptir.

Antrenmanlara katılmış; ancak performanslarını yansıtamamış oyunculurımızın performanslarını yükselterek başarıyı yakalamaya çalışacağız. Sakat ve cezalı futbolcuların da aramıza katılmasıyla tam kadroyla çalışmaya başladığımızda bu farkı değişkliğin herkes farkına varacaktır.

Bülent Ünder; Arda ‘yı çocukluktan bu yana tanıyorum

Antrenmanda futbolcularıyla yakından ilgilendiği görülen Bülent Ünder, “Benim için futbolcular oldukça önemli. Onlara karşı hiçbir önyargım yok. Hep birlikte bu durumun altından kalkacağız. Galatasaray benim yuvam. Ben burada doğdum, burada yetiştim ve burada Bülent Ünder oldum. Galatasaray’a her şeyimi vermem benim boynumun borcu” dedi.

Bülent Ünder takım kaptanı Arda Turan ile ilgili olarak da şöyle konuştu; Arda ‘yı çocukluktan bu yana tanıyorum. Altyapıda oynarken dahil onu takip ediyorduk ve büyük bir futbolcu olacağını biliyorduk. Erik Gerets döneminde kendisini fazlasıyla gösterme şansı yakaladı. Çok daha iyi bir duruma gelecek. Bunun için potansiyeli fazlasıyla yüksek.

Her şeyden önce Arda Turan çok iyi bir Galatasaray ‘lı. Arda ‘nın geleceği hakkında da bir şey söyleyemem. Çünkü onunla konuşmadım ve kafasındakileri bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki Arda Turan, burada olduğu sürece Galatasaray ‘a en iyi şekilde hizmet edecektir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu