FutbolGündem

Galatasaray, Danimarka’da galibiyet peşinde!..

Galatasaray, Danimarka’da galibiyet peşinde!.. Sarı – kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi B Grubundaki 4. maçında bugün Kopenhag ile deplasmanda karşılaşacak. Sakat Sneijder ve Muslera’nın oynamayacağı karşılaşma 21:45’te Parken Stadı’nda başlayacak..

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü maçında bu akşam deplasmanda Danimarka’nın Kopenhag takımıyla karşılaşacak. Ntvspor’un haberine göre, bu kritik mücadeleyi İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Martin Atkinson yönetecek. Maçta Atkinson’un yardımcılıklarını Peter Kirkup ve Simon Long üstlenecek.

Muhtemel 11’ler

Galatasaray: Eray, Eboue, Semih, Chedjou, Dany, Melo, Ceyhun, Selçuk, Bruma, Burak ve Drogba.
Kopenhag: Johan Wiland, Lars Jacobsen, Olof Mellberg, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson, Rúrik Gíslason, Claudemir, Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen, Igor Vetokele, Daniel Braaten

Muslera’nın sakatlanmasIndan sonra tüm gözler kaleci Eray İşcan’a çevrildi. 1991 doğumlu genç eldiven, Kopenhag karşısında Galatasaray’ın kalesini koruyacak.  Grubundaki ilk maçında sahasında İspanya’nın Real Madrid takımına 6-1 yenilen ve ardından deplasmanda Juventus ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, üçüncü maçında İstanbul’da konuk ettiği Kopenhag’ı 3-1’lik skorla geçti. Sarı-kırmızılı takım, Danimarka ekibiyle bu akşam oynayacağı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak, grupta son iki maç öncesi avantaj kazanmayı hedefliyor.

Galatasaray, grupta üç maçını da kazanarak 9 puan toplayan Real Madrid’in ardından 4 puanla ikinci sırada yer alırken, üç maçta bir beraberlik ve iki yenilgisi bulunan Kopenhag ise 1 puanla son sırada bulunuyor. Sarı – kırmızılı ekip dün akşam maçın oynanacağı Parken Stadı’nda bir çalışma yaptı.

Oyuncularıyla antrenman öncesi kısa bir toplantı yapan teknik direktor Roberto Mancini, özellikle alan savunması konusunda uyarılar yaptı. Rakibin kendi evinde kanatları iyi kullandığını belirten İtalyan teknik adam, Eray’ın defans ile sürekli iletişim halinde olmasını istedi.

Galatasaray’da sakatlıkları bulunan kaleci Fernando Muslera ile Wesley Sneijder, kritik karşılaşmada forma giyemeyecek. Sarı – kırmızılı takımın, Torku Konyaspor ile oynadığı maçta geçirdiği sakatlık sonrası sağ ayak baş parmağında kırık tespit edilen ve bu nedenle bir süre takımdan ayrı kalacak Muslera ile aynı maçta sağ üst arka adalesinde zorlanma olan Sneijder, Kopenhag maçının kadrosunda yer almayacak.

Galatasaray’da ayrıca Gökhan Zan ve Hakan Balta’nın sakatlıkları bulunurken, ameliyat olan Hamit Altıntop’un da tedavisi sürüyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu