FutbolGündem

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı Kıraç; Polat istifa etmeli

Galatasaray Kulübü ‘nün duayen isimleriden Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Başkan Adnan Polat ‘ın mali genel kurul öncesinde istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Kongre Merkezi ‘nde gerçekleştirilen Mart ayı divan kurulu toplantısında konuşan Kıraç, “Adnan Polat ‘ın yaptığı çok iyi işler vardır ama yorulmuştur.

Daha fazla yıpranmaması için 27 Mart’ta yapılacak ibra toplantısından önce istifa etmelidir. İbra edilmelidir. Başkanlığı bırakmalıdır” dedi.

İnan Kıraç, ayrıca desteklediği, başkanlığa aday olması için arkasında durduğu Ünal Aysal ‘ı da divan kurulu üyelerine tanıttı. Ünal Aysal adaylığı için eski başkanlardan Faruk Süren ile de görüştüğünü kaydeden İnan Kıraç, “Ünal Aysal ile başkanlık konusundaki görüşünü sorduğumda gazetelerdeki beyanatını okuyanlar hatırlayacaktır. Başkan istifa etmeden her hangi bir şekilde adaylığımı açıklamam dediği bir hakikattır. Galatasaray ‘a yakışır şekilde yaptığı bu davranışı unutmamak gerekiyor” diye konuştu.

İnan Kıraç; Eğer yeni kurulacak takıma da, bu yönetim zihniyeti ile yine milyon dolarla giderse, bu işin sonu gelmez

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, mali anlamda da G.Saray’da büyük sorunların olduğunu belirterek şöyle konuştu; Borç 67 milyon TL. Böylesine yüksek maliyete futbolda olağanüstü başarısız bir dönem yaşanmış olup, bugünkü dramatik durum da ortadadır. G.Saray pazarlama hariç, tüm şirketlerde öz sermaye negatife düşmüştür.

Önümüzdeki senelere ait naklen yayın sponsor anlaşması dahil, ipotek ve temin edilmemiş hiçbir gelir kalmamıştır. Eğer yeni kurulacak takıma da, bu yönetim zihniyeti ile yine milyon dolarla giderse, bu işin sonu gelmez. G.Saray idari heyeti ikiye bölündü. 300 milyon TL civarında bir bütçeyi yönetecek böyle bir heyetin aldığı kararlar ne kadar sağlıklı olur?.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu