FutbolGündem

Gaziantepspor’da operasyon; Başkan İbrahim Kızıl adliyeye sevk edildi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ile Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün operasyonunda gözaltına alınan isimlerin çoğu Adliye’ye sevkedildi. Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın da aralarında bulunduğu 31 kişi Adliye’ye gönderildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ile Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile Kulüp Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl’ın da aralarında bulunduğu 50’nin üzerindeki yönetici ve kulüp çalışanı gözaltına alınmıştı.

Pazartesi gününden beri gözaltında tutulan isimlerden 31’i Adliye’ye sevkedildi. Ntvspor’un haberine göre, Adliye’ye sevkedilen isimler arasında Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl da bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ile Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantepspor yönetici ve çalışanlarını evlerinde gözaltına almış, zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmişti. Gözaltına alınan yöneticiler arasında yeni ve eski yönetim kurulunda yer alanlar vardı.

Başkan İbrahim Kızıl da İstanbul’da gözaltına alınmış ve Gaziantep’e getirilmişti. Kasım ayında da Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından polis gözetiminde kulübe ait hesaplar Celal Doğan Tesisleri’nde incelemeye alınmıştı. Operasyonun, MASAK’ın Gaziantepspor Kulübü’ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirildiği bildirilmişti.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada soruşturmanın son aşamasına gelindiği ve Kızıl Şirketler Grubu’na ait bilgi, belge ve bilgisayar kayıtları ile Gaziantep Spor Kulübü’ne ait bilgi, belge ve bilgisayar kayıtlarının incelendiği, bu incelemeler sonucunda, bir takım fatura ve harcamalar üzerinde, yolsuzluk bulgularına ulaşıldığı belirtilmişti.

Soruşturmanın konusunun “Teşvik pirimi verilmesi ve şike yapılması” gibi sportif konular ile alakalı olmadığının da altı çizilmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu