FutbolGündem

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Herkes suçu birbirine atıyor!..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Herkes suçu birbirine atıyor!.. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair” kanunun, sert tedbirleri içermesine karşın bir türlü istenen sonucu vermediğini söyledi

Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu işbirliği ile düzenlenen “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı”na katıldı. HTSpor’un haberine göre, Çalıştayda konuşan Kılıç, mevcut kanunun, sporda şiddet ve düzensizliği tümden önlemesi gerekirken beklenen bu faydayı sağlamadığını ifade ederek, “Baktığınızda kanun Avrupa hukukunda pek çok ülkede olmayan sert tedbirleri yasal anlamda ihtiva ediyor. Buna rağmen uygulama noktasında tartışmaları bir türlü sona ermeyen bir kanun” ifadelerini kullandı.

Bu nedenle uygulama prosedürlerine kafa yormaya devam ettiklerini belirten bakan Kılıç, şunları kaydetti; Sporda düzeni tek başına cumhuriyet savcıları, hakimlerin sağlaması mümkün değildir. Kolluk kuvvetlerinin, yani genel anlamda polisin önlemesi mümkün değildir. Sporda düzeni bakanlığın ve federasyonların tek başına önleme yetkisi yok.

Herkes topu birbirinin üzerine atıyor. Herkes suçu, sorunları birbirinin üzerine atıyor. Yetkililler kavramsal boyutta, işbirliği sürecinin içerisine giremiyor. Bu çalıştayın son derece yerinde ve isabetli bir adım olduğu kanaatindeyim. Bakanlık olarak biz ve federasyonlar üzerimize düşen görevleri yerine getiremedik.

KAMERALI GÜVENLİK SİSTEMİ VE ELEKTRONİK BİLET UYGULAMASI 

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, sporda düzeni sağlamak için kameralı güvenlik sistemine ve elektronik bilet uygulamasına geçmeleri gerektiğini kaydetti. Sporda düzensizliğe neden olanların büyük bir bölümünün ücretsiz bilet temin yoluyla spor alanlarına giren kişiler olduğunu savunan Kılıç, “Elektronik bilet uygulaması ücretsiz bilet uygulamasına net ve kesin bir nokta koyacak bir husus. TC kimlik bilgilerinin bilet alırken verilecek olmasının, kişinin özeline girileceği nedeniyle eleştirisi yapılıyor. Bu durumun, biz ve kanun çerçevesinde haklılık tarafı bulunmamaktadır. Biz tedbirlerimiz alıyoruz” şeklinde konuştu.

Sporda düzeni önleme konusunda diğer hususun kameralı güvenlik sistemi olduğunu ifade eden Suat Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kameralı güvenlik sistemi, hem saha içinde, hem de saha dışında 360 derece görebilecek bir şekilde oluşturulacak. TFF konuyla ilgili çalışmasını tamamladı. Bugünlerde ihaleye çıkmak üzereler. Futbolda, Spor Toto Süper Lig’de şampiyon takımlarımızı bünyesinde barındıran iller, elektronik bilet uygulamasına ve kameralı güvenlik sistemine geçişi yeni sezonda sağlamış olacak. Ama paralelinde sezonunun üçüncü ve beşinci haftasına yetişmek üzere Süper Lig’de bulunan diğer futbol kulüpleri de elektronik bilet uygulamasına dahil edilmiş olacak.”

“Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi” Çalıştayı’na, Kılıç’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu