FutbolDünyaFulya DosyasıGündemRöportajlar

Hürser Tekinoktay, Şampiyonlar Ligi maçlarını El Clasico için yorumladı!..

NationalTurk yorumcusu ve Tür Hürser Tekinoktay Real Madrid – Barcelona ve Şampiyonlar Ligi grup maçlarını El Clasico için yorumladı.

NationalTurk yorumcusu ve Türk Futbolunun deneyimli teknik direktörlerinden Hürser Tekinoktay Real Madrid – Barcelona ve Şampiyonlar Ligi grup maçlarını El Clasico için yorumladı.

İşte Hürser Tekinoktay’ın El Clasico‘ya yaptığı yorum;

Tekinoktay : Ancelotti’nin takımı Jose Mourinho’nun takımından 500 kilo daha ağır!

Hürser Tekinoktay, Real Madrid – Barcelona ve Şampiyonlar Ligi maçlarını El Clasico için yorumladı

1) Öncelikle El Clasico’dan başlarsak, Santiago Bernabeu’da oynanan ve 3-1 Real Madrid’in üstünlüğüyle sonuçlanan Real Madrid – Barcelona maçını nasıl değerlendirebiliriz?

Daha önce yapmış olduğumuz söyleşimizde Ancelotti’nin takımı ile Jose Mourinho’nun Takım’ı arasında çok fark olduğunu belirtmiştim.
Zaman geçtikçe bu fark daha belirgin şekilde anlaşılıyor ve anlaşılacaktır.Biri Pepe’yi tek hücum oyuncusu Adebayor’un arkasında savunma yapmak için oynattı (!) ,diğeriyse savunmada gol atmak için oynattı. (Dün akşam Barça maçı)
Bu bile farkı gösteren küçük detay.Ancelotti’nin takımı Jose Mourinho’nun takımından kesin olarak toplamda en az 50 kilo hafiflemiş, çabuk, dayanıklılığı ve tüm motorik özellikleri fazla, takım olarakta 500 kilo daha güçlü.

Mart 2015’teki El Clasico’yu yerinde izlemek için tıklayın

El Clasico 2015’i kaçırmayın

Saha kenarı yönetimi ise 4×4 lük Real Madrid’e yakışır bir ağırlıkta ve güvende.Ayrıca çok iyi bir takım kurduğu gibi doğru tercihler ile sahaya doğru yayılışı ve görev bilincini vermiş durumda. Hakiki anlamda rekabeti arttıracak rotasyon yapması da ayrı bir katkı farkını oluşturuyor.

2)Real Madrid hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’u 3-0 yendi, Barcelona’da Ajax’ı 3-1 yendi, iki maçı değerlendirirsek neler söyleyebiliriz?
Ajax artık her ne kadar da ekol olmuş Hollanda’nın lokomotifi olsa da asistan bir lig sayılabilecek yerde müsabaka yapıp rekabet ediyor.
Dolayısıyla Ajax galibiyeti kıymetli ama Liverpool’un 30 dakikada Real’in karşısında havlu atması ile bir değil.Real Madrid’in Liverpool maçı dünkü maça iyi bir tüyo olmuştu.Uzun zamandan sonra her türlü randevumu iptal edip Real Barça maçını izlemek izin saatler önce ben bile havaya girmiştim.

Tekinoktay : Cristiano Ronaldo’nun aldığı her kuruş kendisine helaldir!

3)Cristiano Ronaldo şuana kadar oynadığı 7 La Liga karşılaşmasında 16 gol buldu, Messi ise Şampiyonlar Ligi ve Lig toplamında 11 gol 12 asistlik performansıyla dikkat çekiyor. Özellikle Messi’nin diğer yıllardan farklı olarak 10 numara apoletine büründüğü göze çarpıyor. İki oyuncuyu analiz edersek, bu üstün performansları nasıl yorumlayabiliriz?
Cristiano Barça maçını 81 dakikasında attığı 50 metre depardan sonra 60 metre geriye görev yerine dönmesi diğer tüm futbolcularla arasındaki profesyonelliği ve geldiği yerin sorumluluk derecesini gösteriyor.Bence bu Cristiano’nun aldığı paranın tamamı anasının ak sütü gibi helal.Tüm sporcuların onun çalışmasını örnek alması gerek.Kaldı ki artık para kazanmak izin abdominallerine ihtiyaç yok.

Mart 2015’teki El Clasico’yu yerinde izlemek için tıklayın

El Clasico 2015’i kaçırmayın

4)Son olarak Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih, Chelsea, Shakhtar Donetsk üçlüsüne ayrı parantez açarsak, bu üç takımın yüksek skorlu galibiyetleri göze çarptı. Özellikle Pep Guardiola’nın basın toplantısında 7-1’lik galibiyetten memnunsuzluğu ve kaçırılan pozisyonlara serzenişte bulunması eleştiri konusu oldu… Siz bu galibiyetleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Şampiyonlar liginde futbolun endüstriyel gücü ile kalitenin farkı arttırmaya başladığını net olarak görüyoruz.Pep’e gelince çok başarılı ve kaliteli bir zekâya sahip. Bence yaptığı doğru.7 gol geride kaldı önündeki zor ve uzun yol rehavete düşmeye kredi vermez. Onun ve büyük hedefleri olan sporcuların memnuniyeti ancak sezon bitiminde olmalıdır.

Kaynak : ElClasico.Biz

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu