DünyaGündem

İspanya Kral Kupası’nda dev rövanş; Barcelona – Real Madrid!..

İspanya Kral Kupası’nda dev rövanş; Barcelona – Real Madrid!.. İspanya Kral Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Barcelona ile Real Madrid bu akşam 22:00’de karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında Ocak ayında oynanan ilk maçta taraflar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılmıştı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, bu akşam ev sahibi avantajını kullanacak olan Barcelona, her türlü galibiyet ve golsüz beraberlikte tur atlayan taraf olacak. Real Madrid ise galibiyetin dışında 2–2 ve üstünde beraberliklerle sahadan ayrılırsa ezeli rakibini kupanın dışına itmiş olacak.

90 dakikanın 1–1 berabere sonuçlanması halinde ise maçta uzatmalara ve penaltılara gidilecek. Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi için bu maçın özel bir anlamı olacak. Arjantinli, bugün 1 gol atarsa Di Stefano’ya ait 18 gollük rekoru egale edecek ve El Clasico tarihinin en golcü futbolcusu olacak.

Barcelona kulübü bu akşam taraftarlarına 90 bin bayrak dağıtacak. Camp Nou tribünleri bu akşam bir kez daha görsel şölenlerle Real Madrid’i psikolojik baskı altına almaya çalışacak. Real Madrid’in başına geçtiği günden bu yana Barcelona karşısında genellikle kötü zamanlar geçiren Mourinho zorlu mücadele öncesi yaptığı açıklamalarla bir kez daha gündeme gelmeyi başardı. Mourinho, “ aldığım sportmenlik derslerinde dolayı konuşmamalıyım. Barcelonalılar hakemi itmez, yere atlamaz, sadece futbol oynar” sözleriyle Katalanlara göndermede bulundu.

Vilanova’nın yokluğunda Barcelona’nın başına geçen yardımcı teknik direktör Roura, rövanş maçını yönetecek olan hakem Undiano Mallecano’dan yana oldukça dertli. Roura, “Undiano’nun rakamları hiç iyi değil. 2011 kupa finalinde Undiano Mallecano ile ilgili iyi anılara sahip değiliz. Real Madridli futbolcuların sert oyununa engel olmamıştı” dedi.

Bu sezon ligde açık ara liderliğini sürdüren Barcelona iç sahada oynadığı 22 maçta yenilgi yüzü görmedi. Katalanlar bu maçlarda 18 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Barça son mağlubiyetini geçtiğimiz yıl Real Madrid’e 2-1 kaybederek almıştı.

Barcelona orta sahasının önemli isimlerinden Cesc Fabregas ise yaptığı ilginç açıklamalarla Real Madrid kulübünü kızdıracağa benziyor. Fabregas, “sadece dünyanın en iyi oyuncusu Messi bizde değil, İkincisi de bizde. Üçüncüsü de” şeklinde konuştu. Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo özellikle Barcelona maçlarında attığı gollerle dikkat çekiyor. Katalan ekibine karşı oynadığı son 8 maçta 7 gol atan Portekizli bu akşam da Eflatun Beyazlıların en büyük kozu olacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu