DünyaGündem

İspanyollar’dan Arda Turan’a büyük övgü

Atletico Madrid-Espanyol maçında Arda Turan 59 ve 61 inci dakikalarda peş peşe attığı gollerle takımına 3-1’lik galibiyet kazandırdı. Arda, çıkardığı başarılı performans sonrası İspanyol basınının övgüleriyle haberlere taşındı.

Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arda “Gol atmak her zaman çok önemli ama beni mutlu eden galibiyet” açıklamasında bulundu.

Arda Turan; Avrupa Ligi hayalimiz var

As Gazetesi’nde “Dağınık saçları, afacan gülümsemesi ve o şaşkın ifadesiyle Arda Turan alışılmışın dışında farklı bir oyuncu” yorumu yapıldı. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Arda iki gol attığı maçın ardından galibiyetle ilgili “Bu maçı kazanmak önemliydi çünkü gelecek sezon Avrupa Ligi’nde olmak istiyoruz. Sezonun başından beri bir hedefimiz vardı ve şimdi hedefimizi gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Gollerin ardından tribünlerin Arda Turan tezahüratları hakkında ise taraftarların her zaman destek olduğunu ve onlar için mücadele verdiklerinin altını çizen Arda Turan, perşembe günü Valencia karşısında oynayacakları maçla ilgili “Avrupa Ligi hayalimiz var, finale çıkmak için elimizden geleni yapacağız, iyi bir maç çıkarmak zorundayız” dedi.

İspanyol ekibi Atletico Madrid’de forma giyen milli oyuncumuz Arda Turan, takımının Espanyol’u 3-1 maçta 2 güzel gol attı.

Maçtan dakikalar

9. dakikada Diego Godin ile geriye düşen Espanyol 19’da Didac Vila ile skoru eşitledi. 59. dakikada ise sahneye Arda Turan çıktı. Arda, Juanfran’ın sağ taraftan yaptığı ortaya vurduğu röveşata ile takımını öne geçirdi.

Arda 2 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-1 yaptı. Başarılı temsilcimiz atılan uzun topa hareketlendikten sonra, ceza sahası içinde harika bir çalımla karşısındaki rakip oyuncuyu ekarte etti. Sonrasında topu ortaya doğru taşıyan Arda, karşısına gelen bir başka savunmacıyı da çaresiz bırakıp yakın direğe doğru şutunu çekti. Arda’nın şutu direğe çarptıktan sonra kaleye girdi.

Atletico Madrid bu sonuçla puanını 48’e çıkarıp yedinciliğe yükseldi. Espanyol ise 45 puanda kaldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu