DünyaFutbolGündem

İnter, teknik direktörü Gian Piero Gasperini ile yollarını ayırdı

Serie A devi İnter’de Gasperini dönemi sadece 3 ay sürdü. Milano ekibinin ligin yeni takımı Novara’ya da 3-1 yenilmesi sonrası yönetim daha fazla vakit yitirmeden Gasperini’nin görevine son verdi.

İnter yeni sezona yeni teknik direktörü Gian Piero Gasperini yönetiminde çok kötü başladı. İtalya Süper Kupası’nda ezeli rakibi Milan’a yenilen takım, Şampiyonlar Ligi’nde sahasında Trabzonspor’a da boyun eğdi. Ntvspor.net’in haberine göre, Serie A’da ise ilk 3 haftada sadece 1 puan alabildi. İnter’in ligin yeni takımı Novara’ya da 3-1 yenilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Yönetim kurulu, takımın başına henüz 3 ay önce getirdiği Gian Piero Gasperini ile yollarını ayırma kararı aldı. Kariyeri boyunca hiç büyük bir takım yönetmeyen Gasperini ile başkan Massimo Moratti’nin arası henüz sezonun ilk maçında açılmıştı.

Gian Piero Gasperi’nin 3’lü savunma ısrarı nedeniyle takımın 7 yıl sonra ilk kez 4 gol yemesinin ardından Moratti, basın yoluyla teknik direktörünü uyarmıştı. Gian Piero Gasperini bunun üzerine, takımı Trabzonspor karşısına alışılmış 4’lü savunması ile çıkarmış; ancak yine de yenilginin önüne geçememişti.

İnter yönetiminin takımın başına kimi getireceği şimdiden merakla bekleniyor. İtalyan basını, Claudio Ranieri isminin ağırlık kazandığını yazıyor. Zenga ve Figo’nun adları da Inter’in olası yeni teknik direktörü olarak geçiyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu