DünyaGündem

Liverpool’un stadı Anfield yenileniyor

Liverpool’un stadı Anfield yenileniyor… Premier Lig ekiplerinden Liverpool, stadı Anfield’dan taşınmaktan vazgeçti. Kulübün Amerikalı sahipleri yeni bir stat inşa etmek yerine 154 milyon sterlinlik yatırımla tarihi stadı yenileme kararı aldı.

Premier Lig’de maç günü hasılatı kulüplerin yayın gelirleriyle birlikte en önemli maddi kazanç kapısı. Bu yüzden tüm kulüpler daha büyük statlara kavuşmak için çaba gösteriyor. Ntvspor’un haberine göre, maçlarını yıllardır tarihi Anfield’da oynayan Liverpool da bir süredir daha büyük bir stadın hayalini kuruyordu. Takımın Anfield’ı terkederek yeni inşa edilecek bir stata geçmesi gündemdeydi. Ancak birçok taraftar çok sevdikleri Anfield’dan ayrılmak istemiyordu.

Amerika merkezli Fenway Grup, Liverpool’u satın alışının 2. Yıldönümünde taraftara stat müjdesi verdi. Kulübün Amerikalı sahipleri, yeni bir stat inşa etmek yerine 154 milyon sterlinlik yatırımla Anfield’ı yenileme kararı aldı. Planlara göre 1892 yılından bu yana Liverpool’a ev sahipliği yapan Anfield’ın 45 bin kişilik kapasitesi 60 bine çıkarılacak.

Böylece Anfield’ın kapasitesi Arsenal’in modern Emirates Stadı ile eşitlenecek. Anfield’ın 120. yılını kutlayan Liverpool taraftarı da kararı büyük memnuniyetle karşıladı. Yenileme çalışmalarının ne zaman başlayacağı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu