FutbolGündem

Antalyaspor’lu Ali Turan; Galatasaray taraftarlarına kırgınım

Medical Park Antalyaspor Haberleri / Devre arasında Galatasaray’dan Medical Park Antalyaspor’a transfer olan Ali Turan, sarı–kırmızılı taraftarların kendisine yeteri kadar sabır göstermediğini belirterek, onlara kırgın olduğunu söyledi.

Galatasaray’da forma giymek için 6 futbol oynamamayı göze alan, olaylı bir şekilde Kayserispor’dan İstanbul’un sarı–kırmızılı takımına transfer olan ardından da devre arasında Medical Park Antalyaspor’la anlaşan Ali Turan, yaptığı hiçbir şeyden pişman olmadığını; ancak kendisine yeterli sabrın gösterilmediğini savundu.

Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, Kayserispor’dan Galatasaray’a, Galatasaray’dan da Medical Park Antalyaspor’a uzanan transfer serüvenini anlattı. Yaklaşık 10 yıl Kayserispor’da futbol oynadığını dile getiren Medical Park Antalyasporlu Ali Turan şöyle konuştu; Futbol alt yapım Kayseri’den. Ailem Kayseri’de yaşıyor. Hiçbir sıkıntım yoktu; ama bana yapılan yanlışlıklar vardı. Bu benim biraz gururuma dokundu. İster istemez Kayseri’den ayrılmak zorunda kaldım.

Galatasaray’ın bana bir teklifi vardı. Kadro dışı kaldıktan sonra Galatasaray’la anlaştım. 6 ay gibi uzun bir süre futbol oynamadım. İdman yaptım; ama maç oynayamadım. Nisan sonunda Galatasaray ile antrenmanlara başladım. Çok maç eksiğim vardı. 6 ay gibi sürede idman eksikliğini atlatabiliyorsunuz; ama maç eksikliğini gideremiyorsunuz. Lige takım olarak iyi başlayamamıştık.

Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, Galatasaray’da forma giydiği ligin ilk yarısında yeni transfer olarak ilk eleştirileri kendisinin aldığını anlatarak, şöyle devam etti; Asıl mevkiim stoper; ama sağ bek oynatıldım. Yerimde oynamasam dahi elimden gelen mücadeleyi verdim. Zaman zaman iyi oynadım. Zaman zaman kötü oynadım. İlk başta da hem UEFA hem de kupada oynuyorsun. İster istemez bu yoğunluğu kaldıramıyorsun.

Uzun zaman maç oynayamamanın eksikliği vardı. Zaman zaman haksız eleştiriler aldım; çünkü ben Galatasaray’a fedakarlık yaparak geldim; ama hiçbir taraftar bana sahip çıkmadı. Artık Galatasaray defterini kapattım; benim için Antalyaspor başarısı önemli. ‘Gerçek mevkii olan stoperde oynamış olsaydın ne değişirdi?’  şeklindeki bir soruya Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, “Stoper oynasam daha farklı olurdu. Taraftarlara kırgınım çünkü fedakarlık yaparak geldiğim; Galatasaray’da karşılığını göremedim. Sahip çıkmalarını isterdim” karşılığını verdi.

Galatasaray’da forma giydiği sürede teknik direktör Frank Rijkaard ile ardından da takımın başına geçen Gheorghe Hagi ile Başkan Adnan Polat’la hiçbir sorununun olmadığını da aktaran Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, “Ayrılmayı da ben düşündüm. Çünkü istediğim mevkii de oynamıyordum. Başkanımızla ve hocamızla görüşerek ayrılmak istediğimi söyledim. Onlar da alacağımı ve bonservisimi verdiler onlara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Bir soru üzerine Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, “27 yaşındayım, yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım” dedi.

Medical Park Antalyasporlu Ali Turan; İkinci yarıda daha iyi Antalyaspor izleteceğiz

Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, yeni transfer olduğu, 1 haftadır antrenmanlarına çıktığı Medical Park Antalyaspor’un ligin ilk yarısını 23 puanla iyi konumda bitirdiğini belirterek, ikinci yarı daha iyi Antalyaspor izleteceklerini söyledi.
Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, şöyle konuştu; İlk yarıda 23 puanla iyi bir konumdaydık. Üst sıralarla fazla bir puan farkı yok. İkinci yarıda daha olumlu daha iyi bir Antalyaspor izleteceğiz.

Medical Park Antalyaspor’a uyum sorunu yaşamadığını da ifade eden Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, “Çoğu eski takımdan arkadaşlarım beni gayet iyi ağırladılar. Hiçbir sorunum yok. Herkes benim futbolum ile kişiliğimi biliyor. Sahaya çıkarım elimden gelen mücadeleyi veririm. Birbuçuk yıl daha buradayım. Yalnız bunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak da Medical Park Antalyasporlu Ali Turan, “Geçen sene Bursaspor şampiyon oldu. Anadolu takımları kadro olarak çok güçlendi. Anadolu takımları bana göre şampiyonluk yarışında öndeler” değerlendirmesinde bulundu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu