FutbolGündem

MHK Başkanı Zekeriya Alp; Hataların en aza inmesi için çalışıyoruz!..

MHK Başkanı Zekeriya Alp; Hataların en aza inmesi için çalışıyoruz!.. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, hakem hatalarının en aza inmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.  Alp, futbolculardan ve teknik adamlardan destek istedi, Alp projelerini anlattı…

Merkez Hakem Kurulu genç ve yetenekli hakemler arıyor. NTV Spor’a konuşan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, kurdukları özel ekiplele 5 bine yakın hakemi yakın takibe aldıklarını söyledi. Alp hedeflerinin gelecekte Süper Lig’de ve Avrupa’da düdük çalacak isimler bulmak olduğunu dile getirdi.

Çok yoğun bir maç trafiği içinde olduklarını belirten Alp, “Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da göğsümüzü gere gere izlediğimiz hakem kardeşlerimiz var. Cüneyt Çakır, Hüseyin Göcek ve Fırat Aydınus gibi isimleri çoğaltacağız. Avrupa’da çok rahat görev yapıyorlar, çünkü üzerlerinde baskı yok. Sezon öncesi teknik adamlarla yaptığımız karşılıklı konuşmalar sonrasında bu sezon da dikkat ederseniz hakemlerimizin üzerindeki baskı ve gerilim azalmış durumda” dedi.

Zekeriya Alp, hakem hatalarının en aza inmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Alp, “Sürekli seminerler ve eğitim kampları düzenliyoruz. Hakem kardeşlerimize herkesin destek vermesi gerekir, sahadaki futbolcunun etkisi ve tepkisi de çok önemli. Futbolcuların saha içindeki tepkileri tribünleri tetikliyor. Biz de MHK olarak inanıyorum ki hakem hatalarının daha az olduğu ve saha içindeki güzelliklerin ve futbolun konuşulduğu günleri hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu