FutbolGündem

Muhittin Boşat; Engin Baytar 15 maç ceza alabilir

Muhittin Boşat; Engin Baytar 15 maç ceza alabilir… Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa final maçına damga vuran pozisyonlardan biri de Engin Baytar Cüneyt Çakır arasında yaşananlardı.

Süper Kupa Finalinde Fenerbahçe’nin ikinci golü sonrasında gergin anlar yaşandı. Engin Baytar Cüneyt Çakır ‘a itirazı sonrasında kırmızı kart gördükten sonra adeta çıldırdı. Engin Baytar Cüneyt Çakır ‘ın üzerine yürüdü ve yakasına yapışarak sert bir şekilde sarstı.

Fenerbahçe’nin Kuyt’la attığı ikinci golden sonra Galatasaraylı futbolcular Baroni’nin elle oynadığı gerekçesiyle Cüneyt Çakır’a itirazda bulundular. İtirazlarını aşırı şekilde sürdüren Galatasaray’lı Engin Baytar’a hakem Cüneyt Çakır kırmızı kart gösterdi. Kırmızı kart gören Engin Baytar adeta çıldırdı ve Cüneyt Çakır’ın yakasına yapışarak uzun süre şiddetli bir şekilde sarstı.

Muhittin Boşat; Engin Baytar 15 maç ceza alabilir!

FIFA kokartlı eski hakemlerden Muhittin Boşat, Twitter’daki hesabında pozisyonu yorumladı. Engin Baytar’ın hakeme fiziki müdahalede bulunduğu gerekçesiyle 15 maç ceza alması gerektiğini ifade eden Muhittin Boşat şunları yazdı:

“Hakemlere yapılan saldırı ile ilgili olarak,disiplin talimatının 45.maddesinin 3.bendi verilecek cezayı çok net bir sekilde açıklıyor.

“45/3 Saldırının TFF mensuplarına veya müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde on ile onbeş mac müsabakadan men cezası verilir.diyor.”

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu