DünyaGündem

Nicolas Anelka; Ben ırkçı değilim!..

Nicolas Anelka; Ben ırkçı değilim!.. West Bromwich Albion’un Fransız futbolcusu Nicolas Anelka, tartışma yaratan gol sevinciyle ilgili kendisine açılan soruşturmanın düşürülmesi talebinde bulundu…

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion’un Fransız futbolcusu Nicolas Anelka, tartışma yaratan gol sevincinin ardından İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından hakkında açılan soruşturmanın düşürülmesi talebinde bulundu. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre,  West Bromwich Albion’un West Ham United ile 28 Aralık’ta oynadığı maçta attığı gol sonrası Nazi selamına benzetilen hareketi nedeniyle hakkında İngiltere Futbol Federasyonu tarafından soruşturma başlatılan Anelka, yanlış anlaşıldığını vurgulayarak federasyona soruşturmanın düşürülmesini talep etti.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından da federasyona söz konusu talebini ilettiğini aktaran Anelka, “Tekrar ediyorum, Yahudi karşıtı ya da ırkçı değilim” ifadesini kullandı. 34 yaşındaki Fransız forvet, soruşturmanın devam etmesi ve suçlu bulunması halinde en az 5 maç ceza alacak.

West Bromwich Albion’un sponsorlarından “Zoopla”, Anelka’nın eyleminin ardından maçlarda oynatılmaya devam edilmesi gerekçesiyle İngiliz kulübüyle kontrat yenilemeyeceklerini açıklamıştı. Anelka’nın ceza almasını gündeme getiren gol sevinci, ilk kez Fransız komedyen Dieudonne tarafından 2005’te sahne şovunda yapılmış, Nazi selamına çok benzetildiği gerekçesiyle gündeme gelmişti. Sol elin, sağ omzun üzerine konulmasıyla yapılan ve “quenelle” adı verilen hareket Yahudi karşıtı Fransızlar tarafından kullanılıyor.

Fransız sporcular Tony Parker, Samir Nasri ve Mamadou Sakho da daha önce buna benzer hareketlerde bulunmuş ve özür dilemişlerdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu