DünyaGündem

Premier Lig’in en iyileri belirlendi; Yılın en iyi futbolcusu Liverpool’dan!..

Premier Lig’in en iyileri belirlendi; Yılın en iyi futbolcusu Liverpool’dan!.. İngiltere’de yılın en iyileri belirlendi. Profesyonel Futbolcular Birliği, yılın en iyi oyuncusunu Liverpool’dan seçti.

Premier Lig’de bu sezona attığı gollerle damgasını vuran Luis Suarez, Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından yılın oyuncusu ödülüne layık görüldü. Ntvspor’un haberine göre, cezası nedeniyle ilk 5 maçta forma giyememesine karşın 30 gol atan Suarez, yaptığı 12 asistle de takımının zirve yarışında iddialı bir şekilde yer almasında önemli pay sahibi oldu.

Londra’da yapılan gala töreniyle ödülünü alan Suarez, başarısında takım arkadaşlarının katkısını ön plana çıkardı. Liverpool’da forma giyen her oyuncunun bu ödülde payı bulunduğunu dile getiren Uruguaylı yıldız, kendisi için oy kullanan futbolculara teşekkür etti.

Yılın genç oyuncusu ödülü ise Chelsea’li Eden Hazard’ın oldu. Bu sezon Premier Lig’de 33 maçta görev alan Belçikalı futbolcu; 14 gol kaydederken, yaptığı 9 asistle takımına katkı sağladı. Futbolcular Birliği tarafından belirlenen yılın takımı ise şöyle oluştu:

PETR CECH (CHELSEA)
SEAMUS COLEMAN (EVERTON)
VINCENT KOMPANY (MAN CITY)
GARY CAHILL (CHELSEA)
LUKE SHAW (SOUTHAMPTON)
ADAM LALLANA (SOUTHAMPTON)
YAYA TOURE (MAN CITY)
STEVEN GERRARD (LIVERPOOL)
EDEN HAZARD (CHELSEA)
LUIS SUAREZ (LIVERPOOL)
DANIEL STURRIDGE (LIVERPOOL)

Birlik tarafından belirlenen sezonun onbirinde ise Manchester United’dan hiçbir futbolcu yer almadı. Manchester United 1990’dan bu yana ilk kez yılın onbirine futbolcu sokmayı başaramadı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu