DünyaFutbolGündem

Robin Van Persie, 24 milyon sterline Manchester United’da

Arsenal’in Hollandalı golcüsü Robin Van Persie, 24 milyon sterlin bonservis ücretiyle dört yıllığına Manchester United’a transfer oldu.

29 yaşındaki oyuncunun 48 saat içinde Manchester United yetkilileriyle buluşup, kendi alacağı ücreti konuşacağı ve sağlık muayenesinden geçeceği belirtildi. BBC’nin haberine göre, Londra ekibinin kaptanı, geçen Temmuz ayında, Arsenal’le gelecek yıl Haziran’da sona erecek mukavelesini uzatmak istemediğini söylemişti.

Manchester United’tan yapılan açıklamada, “Manchester United, Robin Van Persie’nin transferi konusunda uzlaşmaya varıldığını açıklamaktan mutluluk duyar. Anlaşma, sağlık muayenesi ve oyuncunun ücreti konusunda uzlaşmaya varılmasına bağlı. Bu konuda da gerekli duyuru yapılacaktır” denildi.

Manchester United Van Persie için 22,5 milyon sterlin ödeyecek. United’ın gelecek dört yılda Premiere Lig şampiyonluğu elde etmesi ya da Şampiyonlar Ligi’ni kazanması durumunda, Arsenal’e 1,5 milyon sterlin ek ödeme yapılacak.

Van Persie’nin adı Manchester United’ın yanı sıra, Manchester City ve Juventus ile de anılıyordu. Arsenal önce, üç kulübün de 20 milyon sterlinin altında kalan tekliflerini kabul etmedi. Her üç kulüp de tekliflerini arttırdı, ancak Van Persie’nin United’ı tercih ettiği belirtiliyor. Hollandalı milli oyuncu, geçen yıl Arsenal ve Hollanda Milli Takımı ile çıktığı 57 maçta, ikisi Manchester United’a karşı olmak üzere, 44 gol atmıştı.

Van Persie, Profesyonel Futbolcular Birliği ve Futbol Yazarları tarafından yılın futbolcusu seçilmişti, ancak Euro 2012’de grup maçlarında elenen Hollanda adına sadece bir gol atabilmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu