FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Gül’den şiddet yasasını onaylamamasını istedi

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ‘sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine’ dair kanunda yapılan değişikliğe sert tepki gösterdi. Tayyar, Abdullah Gül’e: Spor mafyasına yenik düştük yasayı onaylamayın!

Yasa değişikliğinin TBMM’den geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup gönderen Şamil Tayyar, Gül’den yasayı onaylamamasını isteyerek “Açıkça belirtmeliyim ki, Meclis olarak spordaki Ergenekon’a, İstanbul dukalığına ve spor mafyasına yenik düştük. Bir milletvekili olarak tüm Türkiye’den özür diliyorum. Hala yanlıştan dönmek için vakit var. Maçta 90 dakika bitti ama uzatmalar oynanıyor. Son dakikada vereceğiniz kararla sonucu değiştirebilirsiniz. Eğer bu kanun yürürlüğe girerse şike operasyonu akamete uğrar” ifadelerini kullandı.

TBMM’nin maç bitmeden kuralı değiştirmeye kalktığını ve şike operasyonuna müdahale ettiğini dile getiren Şamil Tayyar şöyle konuştu; Eğer bu kanun yürürlüğe girerse; şahsa özel ve örtülü af çıkarılmış olur, devam etmekte olan şike operasyonu akamete uğrar. Spordaki şike eylemi organize suç kapsamından çıkartıldığı için bundan sonra spor mafyasıyla mücadele artık imkânsız hale gelir.

Kanundaki ceza oranları yeni düzenlemeyle komik seviyeye çekildi. Bu durumu kamufle etmek maksadıyla kamuoyunu aldatıcı bir yola başvuruldu. Maalesef, yeni kanunu hararetle savunan spor lobisinin Mecliste’ki temsilcileri, erteleme hükümlerini bir marifet gibi ballandırarak anlatıp kamuoyunu aldattılar. Yeni Anayasa gibi en hayati konuda bir araya gelemediğimiz bir dönemde, şikeciler için jet hızıyla böyle bir kanunun çıkarılması kamu vicdanında derin yaralar açmıştır.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu