DünyaFutbolGündem

Sion, UEFA’yı Avrupa Komisyonu’na şikayet edecek!..

İsviçre’nin Sion Kulübü ile UEFA arasındaki dava yeni bir boyut kazandı. Sion, yerel mahkemeden lehine karar çıkarmasına karşın, kendisini ihraç edildiği Avrupa Ligi’ne geri almayan UEFA’yı Avrupa Komisyonu’na şikayet etmeye hazırlanıyor.

İsviçre’nin Sion Kulübü ile UEFA arasındaki buzlar çözülmüyor. Bu sezon Avrupa futbol gündemini uzun süredir meşgul eden tartışma, Sion’un usulsüz transfer ettiği iddia edilen oyuncuları, Avrupa Ligi Ön Eleme maçında oynattığı gerekçesiyle, UEFA tarafından kupadan ihraç etmesiyle başlamıştı.

Konuyu yerel mahkemeye taşıyan Sion, davada haklı görülmüş ve durumu UEFA’ya bildirerek, kendilerinin kupaya dahil edilmesi gerektiği uyarısında bulunmuştu. Ntvspor’un haberine göre, UEFA ise Avrupa Ligi’ne katılması için Sion’a alternatif planlar sunmuş; ancak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Cas’ın nihai kararını bekleyeceğini duyurmuştu.

Bu süreçte yerel mahkemenin lehine karar almasına karşın, UEFA’nın kendilerini Avrupa Ligi’ne dahil etmemesi nedeniyle, İsviçre Kulübü konuyu Avrupa Komisyonu’na taşımaya hazırlanıyor. Sion, UEFA’nın yerel mahkeme kararını tanımamasının, Avrupa Birliği ile İsviçre Hükümeti arasında imzalanan kanun hükümlerine aykırı olduğunu iddia ederek, Avrupa Komisyonu’nu konu hakkında bir tavır almaya davet etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu