Futbol

Sivasspor, Trabzon deplasmanında 3 puan almanın hesabını yapıyor!..

Spor Toto Süper Lig’de bugün deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak Sivasspor, bordo-mavili ekibi dış sahada yenmenin planlarını yapıyor.

Trabzonspor ile ligdeki 11. randevusuna bugün saat 19.00’da Trabzon Avni Aker Stadı’nda çıkacak Sivasspor, rakibine karşı 6. galibiyetine imza atmak için mücadele edecek. Sivasspor, daha önceki 5 sezonda 5 kez yenip (1’i hükmen), 2 defa berabere kaldığı, 3 kez de yenildiği Trabzonspor’a karşı iç sahaya oranla deplasmanda pek başarılı değil.

İç sahada Trabzonspor’u 4 kez mağlup edip, 1 defa yenilen Sivasspor, dış sahada 2 kez berabere kaldığı rakibine 2 defa da yenilmiş, 1 kez de hükmen mağlup etmişti. 2007-2008 sezonunun ilk haftasında Trabzon’da oynanan ve son dakikalarına bordo-mavili ekibin 1-0 önde girdiği karşılaşma, 90. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmiş, Futbol Federasyonu kararıyla maç 3-0 hükmen Sivasspor’un lehine tescil edilmişti.

Trabzonspor’a karşı elde ettiği 5 galibiyetin 4’ünü iç sahada, 1’ini (hükmen) ise dış sahada alan Sivasspor, bordo-mavili ekip ile oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

Trabzonspor ile geçen sezon yaptığı 2 maçtan da yenik ayrılan Sivasspor, rakibine karşı 2 maçlık galibiyet hasretine de son vermek istiyor. Sivasspor, bordo-mavili ekibi ligde en son, şampiyonluğu kovaladığı 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında Sivas’ta 3-0 mağlup etmişti.

İŞTE İLK 11’LER

TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Giray, Egemen, Ferhat, Selçuk, Colman, Jaja, Yattara, Umut, Teofilo

SİVASSPOR: Ramoviç, Abdurrahman, Sedat, Ivanovs, Ferhat, Uğur, Kadir,  Nas, Cihan, Ceyhun, Mehmet Yıldız

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu