FutbolGündem

Rıza Çalımbay; Kimin şampiyon olacağıyla ilgilenmiyoruz

Şampiyonluk düğümünü çözecek Sivasspor–Fenerbahçe maçı öncesi Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Ben kendi sahamda mağlup olmak istemiyorum. Bu maçı izleyenler şaibe olmadığını görecek” dedi.

Spor Toto Süper Ligi şampiyonunu Sivasspor–Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor–Trabzonspor arasında oynanacak maçların sonucu belirleyecek. İkili averajla rakibinin bir adım önünde bulunan Fenerbahçe’nin Sivas’ta oynayacağı maç öncesi şaibe iddiaları da ortalarda dolaşmaya başladı.

İddialara cevap vermek için Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, önceki haftalarda yaptığının aksine haftalık basın toplantısını bir gün önce yaptı. Normalde perşembe günleri haftayı ve gelecek maçın hazırlıklarının değerlendirmesini yapan Rıza Çalımbay, tesislerde düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, maçın önemini göz önünde bulundurarak erken açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu söyleyerek başladı.

Rıza Çalımbay; Bana göre ikisi de şampiyonluğu hak ediyor

Sivasspor olarak bu sezon ligde kalmak için mücadele ettiklerini belirten Rıza Çalımbay, bunu üzülerek söylediğini ve yeni sezonda en az 5 ila 10. sıra arasında kalmayı planladıklarını kaydetti. Pazar günü bütün gözlerin Sivas’ta olacağını dile getiren Çalımbay, Sivasspor-Fenerbahçe maçını rakip açısından kader karşılaşması olarak değerlendirdi.

Şampiyonluk yarışı içinde yer alan Fenerbahçe ve Trabzonspor’un şampiyonluğu hak eden iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Rıza Çalımbay, “İki takımı da tebrik ediyorum. Bana göre ikisi de şampiyonluğu hak ediyor. Ama şampiyon bir tane çıkacak” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay; Kimin şampiyon olacağıyla ilgilenmiyoruz

Kimin şampiyon olacağıyla ilgilenmediklerini de belirten Rıza Çalımbay, kulüp olarak takım ayrımı yapmadıklarını vurguladı. ”Trabzonspor başta olmak üzere herkes emin olsun” diyen Rıza Çalımbay, “Biz kendi sahamızda mağlup olmak istemiyoruz. Bu nedenle sahada yapılması gereken mücadeleyi ortaya koyacağız. Bu maçı izleyenler şaibe olmadığını görecek” şeklinde konuştu.

Sivasspor-Fenerbahçe maçının üç ihtimalli olduğunun da altını çizen Rıza Çalımbay, maçın sonucunda galip gelebileceklerini, yenilebileceklerini ya da berabere kalabileceklerini söyledi. Basın toplantısına konuşacaklarını not alarak gelen Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın başında bulunduğu dönemde Fenerbahçeli taraftarların kendisini aşağılayan ‘Rıza efendi 2 ekmek 1 süt’ pankartını da anımsattı. Bu durumu Fenerbahçe camiasına bağlamadığını ifade eden Rıza Çalımbay, onun için sarı-lacivertli kulübe düşmanlığı olmadığını kaydetti.

Rıza Çalımbay;  Bu maçı izleyenler şaibe olmadığını görecek

Pankartın sorumlusunun bir gurup Fenerbahçe taraftarının olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, “Pankartın açıldığı gün en güzel cevabı maçı 4-3 kazanarak biz vermiştik” dedi. Rıza Çalımbay, her iki kale arkalarının Fenerbahçeli taraftarlara ayrılması konusundaki eleştirilere de cevap verdi. Bir gazetecinin bu konuda Trabzonspor’un da itirazı olduğunun hatırlatması üzerine Rıza Çalımbay, Sivasspor yönetiminin aldığı bu kararı doğru bulduğunu söyledi.

‘Son maç Trabzonspor ile olsaydı da böyle yapılmasını isterdim’ diyen Rıza Çalımbay, “Burada anlayışlı olmak lazım. Son maç Trabzonspor ile olsaydı da yönetimimiz aynı yönde karar alırdı” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu