FutbolGündem

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal: Karamsarlığa gerek yok!..

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor’un teknik direktörü Mesut Bakkal, takımın hedefinin 5 puan gerisinde olduğunu söyledi. Kötü sonuçlar nedeniyle karamsar tablolar çizmeye gerek olmadığını belirten Bakkal, kaybetmeye tahammüllerinin kalmadığını ifade etti.

Ligde sıkıntılı günler geçiren Sivasspor, pazar günü oynayacağı Gaziantepspor maçı hazırlıklarına bugün de devam etti. Teknik direktör Mesut Bakkal gözetiminde gerçekleştirilen idmana sakatlığı bulunan Murat Sözgelmez ile Hayrettin Yerlikaya dışında bütün futbolcular katıldı. Yaklaşık 2 saat süren idmanda futbolcuların oldukça yorulduğu görüldü.

İdman sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan teknik direktör Mesut Bakkal, Manisa ve Trabzonspor maçları hariç oynadıkları oyunun karşılığını alamadıklarını söyledi. Galatasaray galibiyetiyle lige başlamanın takım üzerindeki beklentileri arttırdığını belirten Bakkal, gelinen noktada beklentilere cevap veremediklerini kaydetti.

Bakkal, “Bu nedenle hedeflediğimiz puanın 4-5 puan gerisinde kaldık” dedi. Ligde zor bir dönemden geçtiklerini belirten Bakkal, ligin uzun bir maraton olduğunu ifade etti. “Biz şu anda sadece avantaj kaybettik” diyen Bakkal, avantajı kendilerine döndürmek için Gaziantepspor maçının bir fırsat olduğunu kaydetti. Daha sonra milli maç nedeniyle lige verilecek arayı da çok iyi değerlendireceklerini aktaran Bakkal, bir an önce yukarılara çıkmak istediklerini dile getirdi.

Takım olarak bunu yapacak güçte olduklarını vurgulayan Bakkal, “Takımım olarak coşkulu futbol ortaya koyarak bunu başarmalıyız. Antep maçında iyi bir skor almamız gerekiyor. Kaybetmeye tahammülümüz yok. Çünkü iç sahada oynuyoruz ve burada kazanmamız gerekiyor” diye konuştu. Karamsarlığa ve ‘her şey bitti’ gibi düşünmeye gerek olmadığının da altını çizen Mesut Bakkal, kendisinin bu takıma güvendiğini ve takımının neler yapabileceğini bildiğini söyledi.

Bakkal, üst üste gelen sakatlıklar ve cezalı futbolcuların çokluğun da takımın gidişatını etkilediğini ifade etti. Taraftarın desteğini her zaman arkalarında görmek istediklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Her şeyi kenara bırakıp Antep maçıyla başlamak istiyoruz. Coşkulu taraftarımızı da maça bekliyoruz. Biz arada sırada kötü futbol oynayabiliriz ama gerçekten iyi takımız. İyi takım da eninde sonunda kendisine yakışanı yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Taraftardan ve basından sağ duyu isteyen Mesut Bakkal, olumsuz bakmayan camiaların iyi yerlere geldiğini söyledi. ‘Uzun lig maratonunda dirençli olan camialar ön plana çıkacak’ diyen Bakkal, şöyle devam etti: Aynı benim geçen sene geldiğim Sivasspor gibi. Kazandığımız zaman her şey değişir. Sıkıntı yapmaya gerek yok. Önlem almayacak mıyız? Alacağız tabi. Biraz daha sağ duyulu olalım ve bu takıma inanç devam etsin.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu