FutbolGündem

Süper Lig kulüp başkanlarından TFF’ye ültimatom!..

Süper Lig kulüp başkanlarından TFF’ye ültimatom!..  Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul’daki zirvede yabancıdaki 6+0+4 sınırlamasının iptali için TFF’ye uyarı mesajı geçecek.

HTSpor’un haberine göre, karara itiraz eden Fenerbahçe’nin tavrı merak ediliyor… Kritik toplantıda vakfın yeni başkanı da belli olacak.

İLHAN CAVCAV (GENÇLERBİRLİĞİ BAŞKANI): Eğer değiştirmezlerse biz de gerekeni yaparız

Biz daha önce görüşümüzü bildirdik, bekliyoruz. Yabancı oyuncu pahalı ama yerli ateş pahası. Sadece sorun para değil. Yabancı sayısını kısıtlamanın pek çok zararı var. Olaya gerçekçi yaklaşmak gerek. Tüm kulüpler, geçen sezonki 6+2+2 uygulamasının aynen devam etmesini arzu ediyoruz. Tek düşüncemiz, Türk futbolunun daha iyi yerlere gelmesi. Bu samimi yaklaşımımıza yetkililerin kayıtsız kalmaması gerekir. Kulüpler Birliği’nin yarınki (bugün) toplantısında bu konuyu ele alacağız. Düşüncemizde en ufak değişiklik yok. TFF yapar yapar… Yapmazsa yapılacak bir şey yok. O zaman da biz ne gerekiyorsa onu yaparız. Eğer değiştirmezlerse biz de gerekeni yaparız.

MESUT HOŞCAN (ESKİŞEHİRSPOR BAŞKANI): Ortak mantığa göre hareket edilmesi şart

Süper Lig’de takımı olan çok sayıda kulübün yönetiminde değişiklikler oldu. Eskişehirspor olarak kurumsallığa dikkat eden bir yapımız var. Bu bakımdan yorum yapmadan önce kendi camiamız ile görüş alışverişinde bulunmamızın daha doğru olacağını düşünüyoruz. Yabancı oyuncu sayısınını eskisi gibi devam etmesini isteyen çok sayıda kulübün olduğunu biliyoruz. Buna karşılık yeni bir düzenlemeye gidilmesini talep eden kulüplerimiz de var. Bu konuyu iyice tartışarak en sağlıklı karar alınmalıdır. Ortak mantık çerçevesinde hareket edilmesi gerekiyor. Ortak mantığa göre hareket edilmesi şart.

ZİYA EREN (ERCİYESSPOR BAŞKANI): Bu karardan sonra yerliler bir anda Euro’ya döndü

Gönül ister ki hep yerli olsun… Ama son gelişmeler üzerine yerlilerin fiyatı inanılmaz arttı. TFF sayıyı 6+0’a indirdiği gün, hepsi, paralarını Euro’ya döndürdü. Üstelik bu Euro’lar 2’ye, 3’e katlandı. Çok zor duruma düştük. Mevcut imkanlarımızla kulübü idare etme lüksümüz ortadan kalktı. G.Saray Başkanı Sayın Ünal Aysal’ın dediği gibi, AB dolaşım hakkı bulunanlara kısıtlama olmazsa, ortaya ideal bir çözüm çıkar. Aksi halde biz yine 6+2’nin devam etmesinden yanayız. Kriter getirilmesini isteyenler var. Yabancı iyiyse, kaliteliyse, gençse daha iyi kriter mi olur? Bunu uygulayacak kişiler, yöneticiler ve teknik adamlardır. Bu karardan sonra yerliler bir anda Euro’ya döndü.

GÜLTEKİN GENCER (MP ANTALYA BAŞKANI): 6+2 için imza verdik, bunun arkasındayız

Son Kulüpler Birliği toplantısında 6+2’nin altına imzamızı attık. Bundan vazgeçmemiz yanlış olur. Antalya’da halen 6 yabancı var. Önümüzdeki günlerde yeni transferler yaparsak ortaya bir sıkıntı çıkabilir. Kulüpler Birliği’nde 8 başkan değişti. Birliğin başkanı, 2. başkanı, sözcüsü en kısa zamanda seçilecek. Bu toplantıda yabancı oyuncu sayısı gündeme gelirse ve görüş istenirse, çoğunluğun kararına saygı duymak gerekiyor. 6+2 için imza verdik bunun arkasındayız.

METİN KALKAVAN (ÇAYKUR RİZESPOR BAŞKANI): Ya AB serbestliği çıkmalı ya da 6+2 devam etmeli

AB’de dolaşım hakkı olan oyuncularımız yabancı ülkelerde nasıl top koşturuyorsa, aynı hakkı sahip olan yabancıların da ülkemizde forma giymesi gerekir. Buna engel olunması ayrımcılığa girer. Bu formülü destekliyoruz. Tribündeki futbolcuya tonla para vermenin anlamı yok. Biz baştan beri 6+2’den yanayız. Desteğimiz devam ediyor. Toplantıda da bu görüşlerimizi ortaya koyacağız. Ya İspanya’da Nihat Kahveci örneğindeki gibi AB pasaportlu futbolcular için yasak sınırlaması olmamalı ya da 6+2 devam etmeli. Ya AB serbestliği çıkmalı ya da 6+2 devam etmeli.

AHMET ŞAN (KONYASPOR BAŞKANI): Tribüne transfer yapılmaz

Bizim yabancıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Kontenjan sorunu yaşamıyoruz. Ama bazı gerçekleri de görmek gerekiyor. Tribünde oturacak oyuncuya para vermek son derece yanlış. Geçiş döneminde 6+2 yönünde bir karar alınmasından yanayız. Bu şekilde bir orta yol bulunabilir. TFF’nin bu talepleri dikkate alacağını tahmin ediyorum. Tribüne transfer yapılmaz.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu