FutbolGündem

TBMM Spor Komisyonu UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’i dinledi

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, ”Mali Fair Play” adı verilen uygulamanın kulüplerin bütçelerini harcamalarına göre yapmayı öngördüğünü kaydetti.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF’nin ‘Mali Fair Play’i sadece Süper Lig’de değil ulusal düzeyde uygulama kararı aldığını öğrendiğini belirterek, ”Bu çok önemli bir adım. Bu karardan federasyonun geri dönmemesi lazım” dedi.

Spor Kulüplerinin sorunları ile sporda şiddet sorununun araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bu kez UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’i dinledi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA’nın ücretlerin sınırlandırılmasıyla ilgili karar alındığını belirtirken, ”Mali Fair Play” adı verilen uygulamanın kulüplerin bütçelerini harcamalarına göre yapmayı öngördüğünü kaydetti.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, ”Memnuniyetle öğrendim ki, Türkiye Futbol Federasyonu Mali Fair Play’i sadece Süper Lig’de değil ulusal düzeyde uygulama kararı almış. Bu çok önemli bir adım. Bu karardan federasyonun geri dönmemesi lazım. Yalnız mali, idari, altyapı değil en ince ayrıntılar dahi burada yer alıyor” dedi. Taraftarlarla ilgili bir çok sorunun olduğunu, bu sorunların çözümü için herkesin katkı sunması gerektiğine işaret eden UEFA Asbaşkanı Erzik,  ”5149 sayılı yasa kaç senedir yürürlükte ama yöneticiler hiç ceza aldı mı, bilmiyorum. Almadıysa ben haklıyım, aldıysa ben haksızım” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat, Şükrü Saracoğlu, Seyrantepe ile Kayseri Kadir Has statları dışında UEFA kriterlerine uygun stat olmadığını kaydeden UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, özellikle Süper Lig’deki statların bu kriterlere uygun hale getirilmesi gerektiğini anlattı. UEFA Asbaşkanı Erzik, ”Taraftarların muzırlık düşünmeyip, kötü şeylerle uğraşmaması için mekanların iyi hale getirilmesi lazım” dedi.

Şenes Erzik, seyircisiz maç cezasının iyi bir yöntem olmadığını, UEFA’da bunu kaldırdıklarını, sadece ırkçı söylemlerle ilgili durumlarda bu yöntemi uyguladıklarını söyledi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, futbolda şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak, ”İngiltere bu işi kuralıyla uygulayan tek ülke. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu