FutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil; Şike sürecindeki tüm gelişmeler internette

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil; Şike sürecindeki tüm gelişmeler internette…

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil İstanbul Adliyesi’nde gazetecilerin savcılar ile görüşürken kayıt altına alınması ile ilgili soruya, “Ben başka savcı arkadaşlarımızın almış olduğu karar ile ilgili görüş bildiremem. Onların görüşüdür. Bu konu, onları ve sizi (Gazetecileri) ilgilendirir.” dedi. Başsavcı Erbil, şike davası ile ilgili bütün gelişmelerin ise başsavcılığın internet sitesinden bulunabileceğini aktardı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile Almanya Saksonya Başsavcılığı’nın birlikte düzenlediği ve 3 gün sürecek ‘Sınıraşan – Organize Suçlarla Mücadele Konusundaki 15. Uluslar arası Savcılar Formu başladı. Foruma Avrupa’nın birçok ülkesinin yüksek yargı personeli ile Tunus, Fas, Cezayir, Libya, Mısır, Ürdün, Lübnan gibi ülkelerin de temsilcileri katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, “Toplantı, 15. Uluslararası Savcılar Formuna ilişkindir. Forum; turizm, kaçakçılık, insan ticareti, kara para aklama suçları ile ilgilidir. Ayrıca sporda şike ve buna benzer önemli konular var. Onunla ilgili olarak 3 gün boyunca görüş alış verişinde bulunacağız. Bu toplantının Türkiye’de ilk defa düzenlenmesi önemli. İlk kez böyle bir toplantı Türkiye’de düzenleniyor. Foruma ilk defa Tunus, Fas, Cezayir, Libya, Mısır, Ürdün, Lübnan gibi ülkeler de katılmıştır.” dedi.

Başsavcı Hasan Erbil gazetecilerin gündemle ilgili ısrarlı sorularını ise cevapsız bıraktı. Gündemle ilgili sorulara hiçbir zaman cevap vermediğini aktaran Erbil, şike soruşturması ile ilgili yürütülen süreç hakkında sorulan soruya, “Şike süreci ile ilgili bilgileri Başsavcılığın sitesinde bulabilirsiniz. Başka hiçbir şey söyleyemem. Süreç ile ilgili internet sitesinden her şeyi öğrenebilirsiniz. İnternet sitesine baktığınızda dosyanın gelip gelmediğini öğrenebilirsiniz. Sonucunu da yine internet sitesinden öğrenebilirsiniz.” diye konuştu.

‘VATANDAŞIN BİR ŞEY ÖĞRENMESİ İÇİN ANKARA’YA GELMESİNE GEREK YOK’

Eski düzende olduğu gibi bir şey öğrenmek için insanların Ankara’ya gelmesine gerek olmadığını kaydeden Erbil, “Çağımız bilgi çağı. Bu nedenle bilgi çağına ayak uydurmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Adliyesi’nde gazetecilerin savcılar ile görüşürken kayıt altına alınması ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbil, “Ben başka savcı arkadaşlarımızın almış olduğu karar ile ilgili görüş bildiremem. Onların görüşüdür. Onları eleştirme anlamında bir şey söyleyemem. Bu konu, onları ve sizi (Gazetecileri) ilgilendirir.” açıklamasında bulundu.

İspanya’da ETA örgütüne karşı mücadele amacıyla devlet içinde yasadışı olarak kurulan ve GAL ismiyle anılan Antiterörist Özgürlük Grupları örgütünü ortaya çıkaran ünlü savcı Ignacio Gordillo’nun açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Erbil bu soruya da yanıt vermemeyi sürdürdü ve şöyle konuştu: “Gündemle ilgili hiçbir söylemeyeceğimi söylemiştim. Bu konuyla ilgili bana hiçbir şey söyletemezsiniz. Bu tür konular görev başında yapılır. Benim hiç konuşmadığımı da biliyorsunuz. 15-20 yıllık savcıyım.” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu