DünyaFutbolGündem

Yaya Toure, üst üste 3. kez Afrika’da yılın futbolcusu seçildi!..

Yaya Toure, üst üste 3. kez Afrika’da yılın futbolcusu seçildi!.. Manchester City’nin, Fildişi Sahilli oyuncusu Yaya Toure, üst üste 3. kez, Afrika’da yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Fenerbahçeli Emmanuel Emenike ise yılın 11’ine seçildi…

Premier Lig’de bu sezon, Manchester City formasıyla 10 gol atan Yaya Toure, 2012 ve 2013’ün ardından, bir kez daha Afrika’da yılın futbolcusu seçildi. Ntvspor’un haberine göre, 30 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu, böylece Abedi Pele ve Samuel Eto’o’nun ardından, bu prestijli ödülü üst üste 3 kez kazanan 3. oyuncu oldu.

30 yaşındaki Toure ayrıca, FIFA Altın Top ödülü için 23 kişilik aday listesine girmeyi başaran tek Afrikalı oyuncuydu. Oylamada Toure’yi, Chelsea’nin Nijeryalı orta saha oyuncusu John Obi-Mikel ve Galatasaraylı Didier Drogba takip etti. Fenerbahçeli Emmanuel Emenike ise yılın 11’ine seçilme başarısı gösterdi. Afrika Futbol Konfederasyonu’na bağlı ülkelerin teknik heyetlerinin katıldığı oylama sonucu, yılın takımı, 2013’te Afrika Uluslar Kupası’nı kazanan Nijerya, yılın teknik direktörü ise Nijerya’yı çalıştıran Stephen Keshi seçildi.

Yılın takımı ise Afrika Şampiyonlar Ligi’nde 8. kez mutlu sona ulaşan Mısır ekibi El-Ehli oldu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu