FutbolGündem

Yıldıray Baştürk; Fatih hocanın olayı fazla küçümsesi Türk futboluna zarar veren bir gelişme!..

NationalTurk’ün haberine göre, Gökhan Töre, Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu arasında yaşanan krizi Fatih Terim’in küçümsediğini ve iyi yönetemediğini belirten eski milli futbolculardan Yıldıray Baştürk, gurbetçilerin artık Türk milli takımını tercih etmesinin zor olduğunu söyledi.

Yıldıray Baştürk’ün Hürriyet gazetesinden Ali Naci Küçük’e yaptığı açıklamalar şöyle;

“Fatih hoca olayı fazla küçümsedi. Ömer’in ve Hakan’ın tepki vermesini beklemediği için kampta olayı hallederim düşüncesindeydi. Bir sene öncesinden olayın bu seviyeye geleceğini tahmin edemedi. Türk futboluna zarar veren bir gelişme. Hata bence orada başladı. Olay küçümsendi. Ömer, Hakan ve Hakan’ın babasının açıklamalarını beklemiyordu Fatih hoca. Belki bugün yanlış yaptığını biliyordur.

Ömer ve Hakan’ı kadroya almamak Fatih hocanın kararı. Kuvvetli kalmak adına “Benim çağırdım futbolcu kampa gelmeli” mesajı vermek istiyor. Bu bir şekilde cezalandırma. Ay yıldızlı takımda başarı olmadığı sürece, 1 numara gurbetçilerin Almanya’yı değil de Türkiye’yi tercih etmesi bundan sonra zor. Gurbetçilerin, Milli Takım’a bakışını, imajını değiştirmek lazım. İyi çalışma yok. Türk futbolu adına kötü bir durum. Bu nasıl giderilecek, esas mesele bu.

Türk futbolcusunda yetenek var. Eğitim konusunda ise sıkıntımız bulunuyor. Bence alt yapı, zaman , para ve iyi eğitmenler bulmak lazım bir yerlere gelmek için. Alt yapıya önem verilmesi lazım. Buraya paraların harcanması şart.

Bizim dönemimizde milli takım maçları tam doluydu. Tribünlerin boş olduğu karşılaşma oynadığımı hatırlamıyorum. Hep dolu tribünlere oynamıştık. En büyük artılarımızdan biri olan seyirci artık kötü yönde etkilemeye başladı takımı. Bu olmamalı.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu