FutbolGündem

Yılmaz Vural’dan çarpıcı açıklamalar; Niye Abdullah Avcı?

EURO 2012 play-off maçında Hırvatistan’a elenmemizin ardından görevden alınan Hiddink’in yerine Abdullah Avcı ‘nın milli takım teknik direktörlüğüne getirilmesi üzerine açıklamalarda bulunan Yılmaz Vural çarpıcı sözler sarf etti.

Yılmaz Vural, Abdullah Avcı’nın ‘biri’ tarafından göreve getirildiğini vurguladı. Habertürk Gazetesi’nden Gülin Yıldırımkaya’ya konuşan Yılmaz Vural, milli takım için isminin bile geçmemesinin kendisini üzdüğünü belirterek, “Bu işe ben layıktım, niye Abdullah Avcı?” dedi.

Yılmaz Vural konuşmasına şöyle devam etti; Biz Türk antrenörün yanındayız, şimdi de bir Türk antrenör seçildi, ne demeli… Benim içimden kırıldığım bir nokta var: Biz bu işe 26 senemizi verdik, gönül isterdi ki alternatif olabilecek isimler masaya yatırılsaydı ve en azından bu isimlerle bir görüşme yapılsaydı, herkesin fikri, projesi dinlenip ona göre tavır alınsaydı. Biri Abdullah Avcı dedi ve Abdullah Avcı teknik direktör oldu. Bu ne demek? Niye o? Niye Abdullah Avcı? Bu, bu işten beklentisi olan arkadaşlarımız adına bir haksızlıktır diye düşünüyorum.

Abdullah Avcı tabii ki bizim canımız, ciğerimiz, arkadaşımız; başarılı olursa tabii ki memnun olacağız ama kendini bu işe adamış biri olarak ben içimden burkuldum. Bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum, ben Türk futboluna 26 senemi verdim. Eğitim bizde, yabancı dil bizde, Avrupa kültürü bizde, altyapı bizde, deneyim bizde, bu işe kendimizi layık görüyoruz ama adımız bile anılmıyor. Adımızın anılmadığı yerde bundan sonra bizden Türk futbolu için bir şeyler bekleyecekler, bu adil bir karar değil.

Kimse adına adil değil, Abdullah Avcı adına da adil bir karar değil. Hayırlısı olsun, söyleyecek bir şey yok çünkü bu işte ısrarcı olmak bazı şeyleri sıkıntıya sokar. Ben şahsen kendi adıma üzüldüm. En azından bizlerin de fikri sorulabilirdi, “Hayır ben bu ismi seçiyorum, sen kimsin?” mantığı doğru bir mantık değil. Çünkü hepimiz bu işin içindeyiz, biz bu futbola çok emek verdik. Buruk bir sevinç yaşıyorum desem yeridir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu