DünyaGündem

Zenit Kulübü’nden ‘Siyahi futbolcu istemiyoruz’ diyen taraftarına büyük tepki

Zenit Kulübü’nden ‘Siyahi futbolcu istemiyoruz’ diyen taraftarına büyük tepki… Zenit St. Petersburg taraftarları sitelerinde yayınladıkları Selektsiya – 12 adlı bildiride siyahi oyuncu istemediklerini dile getirdiler. Taraftarların bu bildirisine Zenit’ten takımından tepki geldi.

Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımının taraftarları kulüpte olmaması gerektiğini düşündükleri ve rahatsızlık duydukları bazı konuları sıralayarak bir bildiri hazırladı. Taraftarların resmi sitesi olarak bilinen Landskrona sitesinde yayınlanan bildirideki ‘Zenit ve siyahi oyuncular’ maddesi tepkilere neden oldu. Zenit’te siyahi oyuncu istemediklerini ifade eden taraftarlar bildiride ‘Olduğumuz gibi kalmak istiyoruz’ denildi.

Farklı çevrelerin tepkisine neden olabileceğini öngören taraftarlar, ayrıca ırkçı olmadıklarını belirtiliyorlar. Ancak, Rusya liginin farklı şartlar altında oynandığını ve bu yüzden Afrika ve Güney Amerika gibi ülkelerden gelen futbolcuların oynamakta zorluk çektiklerine dikkat çekildi.

Konuyla ilgili Zenit takımından yapılan açıklamada her ırka, dine ve renge eşik ve saygılı davranıldığı ifade edildi. Bildiride, “Zenit takımına seçilen oyuncular ırkına göre değil beceri ve başarılarına göre seçiliyor.” denildi.

Rusya Ligi’nde daha önce, Eto’o, Roberto Carlos ve diğer siyahi oyunculara maç sırasında muz atılmış ve ırkçı söylemlerle rencide edilmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu